НОВИНИ

Израелската отбранителна корпорация предлага на България най-новата си радарна система

Николай Минков
от Николай Минков
23:20, 29.09.2020
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Израелската отбранителна корпорация предлага на България най-новата си радарна система от последно поколение. Тя може да засича всички видове въздушни, наземни и морски цели. Системата осигурява едновременно противоракетна защита, въздушно разузнаване, засичане и предупреждение.

Израелските радари могат да засичат освен наземни цели - и всички видове дронове, вертолети и самолети, и дори балистични ракети.

Внедрените в тях технологии им позволяват да откриват целите, дори когато са в неактивен режим, затова противникът не може да ги засече и да ги обезвреди.

Самата системата е доказана при бойни условия.

полк. от резерва Моше Манор: Мултиемисионните радари предлагат най-добрите решения за въздушно проследяване на ниско и високоскоростни цели, летящи на различна височина. Системата е отворена и може да се надгражда, поради което, ако сега я купите, решавате задачите на противоракетната и ПВО отбрана за следващите 30 години, без да се налага купуването на нови радари.

Израелската аерокосмическа корпорация вече преговаря с български фирми за бъдещо технологично коопериране при реализацията на проекта.

Алон Каплан - мениджър маркетинг и бизнес развитие: "Това, което ние търсим, са компании в сферата на високите технологии, хардуер, софтуер компании, които могат да вземат тези технологии и напълно да ги интегрират в проекта от А-Я, с наша подкрепа във всичките му аспекти - от логистика, инжеренеринг до трансфер на ноухау от нас към местната индустрия".

Част от модернизацията на българската армия предвижда подмяна на старите ни 3Д радари с нови. За целта военното министерство е готово да задели между 150 и 200 млн. евро.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близо 70 000 са починали от сърдечни и съдови заболявания у нас през 2019-а
Близо 70 000 са починали от сърдечни и съдови заболявания у нас през 2019-а
Григор Димитров пред БНТ: Малко ми трябва, за да си възвърна формата
Григор Димитров пред БНТ: Малко ми трябва, за да си възвърна формата