НОВИНИ

Аврам Агов: Ръководството на Северна Корея не може да продължи извън семейството на Ким Чен Ун

bnt avatar logo
от БНТ
07:12, 28.04.2020
Чете се за: 00:39 мин.

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е жив и здрав, обяви южнокорейски представител, като подчерта, че не е регистрирана необичайна активност в комунистическата държава.

Слуховете около севернокорейския лидер започнаха да се разпространяват, след като Ким Чен Унне се появи на 15 април на много важно събитие - това е национален празник на страната, която отбелязва годишнината от рождението на дядо му, основателя на държавата и неговото отсъствие породи някои съмнения за това дали има някакъв проблем със здравето. Това каза за БНТ преподавателят по история на Източна Азия в университета Лангара във Ванкувър Аврам Агов.

По думите му няма как "ръководството на Северна Корея да продължи извън семейството на Ким Чен Ун". Това е система, която е създавана десетилетия наред и е концентрирана върху това революционно семейство, вече 3-то поколение и за да има някаква легитимност бъдещото правителство, бъдещото ръководство, трябва да има връзка с това семейство, каза Агов.

Аврам Агов - преподавател по история на Източна Азия в университета Лангара във Ванкувър: Най-близко до него е неговата сестра Ким Йо-чен, тя е най-високо позиционирана в това отношение.

Вижте повече във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма апаратура за PCR тестове в Югозападна България
Няма апаратура за PCR тестове в Югозападна България
Oтбелязваме Световния ден за безопасност на труда
Oтбелязваме Световния ден за безопасност на труда