НОВИНИ

Австралийските тенисисти са готови да изненадат всички в турнира United Cup

Австралия е в една група с Великобритания и Испания

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
14:13, 27.12.2022
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
АйлаТомлянович  и Алекс де Минор
Снимка: TENNIS AUSTRALIA
Слушай новината

Алекс де Минор и Айла Томлянович са сред звездите на Австралия на тенис турнира United Cup, който започва на 29 декември в родината им. Два дни преди старта на мачовете им в Кen Rosewall Arena, те се възползваха от възможността да посетят легендарния Харбър бридж в Сидни. Томлянович и де Минор позираха за фотосесия заедно със съотборниците си Зоуи Хайвс и Джейсън Кюблер.

„Чувстваме се страхотно, когато играем за нашата страна. Готови сме да започнем 2023 г. у дома. Вълнуващо е. Това е ново събитие в тениса. Имаме трудна група, но сме доволни, че сме аутсайдери. Просто трябва да дадем всичко от себе си, това е всичко, което можем да направим", заяви Де Минор.

Отборът на Австралия, воден от Ник Кирьос играе първата си среща в четвъртък срещу тима на Великобритания. Испания начело с Рафаел Надал и Паула Бадоса, също е в група D.

„Ние процъфтяваме в отборните състезания. В турнира за Купата на Били Джийн Кинг и за Купа Дейвис стигнахме до финала и не мисля, че много хора бяха ни поставили преди това сред финалистите. Когато се съберем, за да играем за страната си, сякаш никога не сме се разделяли", сподели Томлянович.

В турнира за смесени отбори, участват 18 нации, сред които и България. Тимовете са разпределени в шест групи в Бризбейн, Пърт и Сидни. Състезанието ще се проведе от 29 декември до 8 януари.

Българските национали играят мачовете си от група А в Пърт, където са още тимовете на Гърция и Белгия. Също в Пърт ще се проведат и срещите от група F, където са Франция, Хърватия и Аржентина.

В Сидни ще се изиграят мачовете от група C, в която са съставите на САЩ, Германия и Чехия, и от група D в която са разпределени Австралия, Великобритания и Испания.

В Бризбейн тимовете на Полша, Швейцария и Кахастан ще спорят в група В, а в група Е са отборите на Италия, Бразилия и Норвегия.

Четете ОЩЕ:

Петра Квитова повежда Чехия в United Cup

Гърция и Белгия ще разчитат на най-доброто срещу България на United Cup

Отборът ни в тенис турнира United Cup проведе първа тренировка

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Политици с призив за реакция срещу решението на Русия да обяви за федерално издирване Христо Грозев
Политици с призив за реакция срещу решението на Русия да обяви за федерално издирване Христо Грозев
Монфис и Свитолина показаха дъщеря си Скаи
Монфис и Свитолина показаха дъщеря си Скаи