НОВИНИ

Байдън определи нападението във Вирджиния като "пореден ужасен и безсмислен акт на насилие"

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
19:44, 23.11.2022
Чете се за: 01:45 мин.
По света
байдън определи нападението вирджиния пореден ужасен безсмислен акт насилие
Слушай новината

Шест души загинаха и четирима са ранени от ръката на служител от веригата Уолмарт, който открил огън с пистолет по колегите си в хипермаркет в Чесапийк, Вирджиния. Нападателят впоследствие сам е сложил край на живота си. Мотивите за нападението все още са неизвестни. Полицията издирва друг заподозрян, свързан с драмата.

Обработката на местопрестъплението ще отнеме няколко дни, в разследването участва и ФБР, съобщи полицията в Чесапийк. Търговската верига заяви, че е шокирана от трагедията и работи в тясно сътрудничество със служителите на реда. Губернаторът на Вирджиния нареди флаговете в щата да бъдат спуснати наполовина. Президентът Джо Байдън определи нападението като "пореден ужасен и безсмислен акт на насилие".

Той припомни, че е предприел мащабна реформа по правото за притежание на оръжие, но отчете, че са необходими още действия. Масовото убийство в Чесапийк, град с 250 000 души южно от Норфолк, беше извършено дни след стрелба в нощен клуб за хора с нетрадиционна сексуална ориентация в щата Колорадо. Там нападател отне живота на пет души и рани 17. По-рано този месец трима играчи на американски футбол бяха застреляни в университета на Вирджиния.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Даниел Димов: Все още имам какво да дам на футбола
Даниел Димов: Все още имам какво да дам на футбола
Група нелегални мигранти са задържани в столичния квартал "Кръстова вада"
Група нелегални мигранти са задържани в столичния квартал "Кръстова вада"