НОВИНИ

Байдън с гаф след гаф: Зеленски стана Путин, Тръмп - вицепрезидент

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
13:40, 12.07.2024
Чете се за: 03:30 мин.
САЩ
Снимка: БТА
Слушай новината

Нови проблеми за американския президент на срещата на върха на НАТО във Вашингтон. Джо Байдън погрешка представи украинския президент Володимир Зеленски като "президента Путин". След това, 81-годишният държавен глава се оттегли от микрофона, но осъзнавайки грешката си се върна и се оправда, че е допуснал грешката, защото е фокусиран върху руския президент. Но продължи с гафовете.

Президентът на Съединените щати Джо Байдън погрешка представи украинския президент Володимир Зеленски като "президента Путин". Това се случи в края на срещата на върха на НАТО във Вашингтон. След това 81-годишният Байдън се оттегли от микрофона, но осъзнавайки грешката си се оправда, че е толкова фокусиран върху руския президент и затова е допуснал лапсуса. Това обаче не беше единствената му грешка.

Два гафа в рамките на два часа. На фона на увеличаващите се призиви да се откаже от надпреварата за Белия дом, Джо Байдън се опита да убеди демократите, че е най-подходящият кандидат. Но допусна сериозни лапсуси.

Първият - след една успешна среща на върха на НАТО във Вашингтон Байдън представи украинския президент Зеленски като Путин.

"А сега искам да дам думата на президента на Украйна, който има толкова кураж, колкото и решимост. Дами и господа, президентът Путин. Президента Путин? Ще победите президента Путин. Президентът Зеленски. Толкова съм фокусиран върху това Путин да бъде победен", заяви Джо Байдън, президент на САЩ.

Като добър актьор Володимир Зеленски отигра неловката ситуация, репликирайки, че е по-добър от Путин.
Малко по-късно на дългоочаквана пресконференция, на която коментира широг кръг от теми, президентът на САЩ отново се обърка и нарече вицепрезидента си Тръмп, вместо Камала Харис.

"Нямаше да избера вицепрезидента Тръмп, ако тя не беше подходяща за президент", каза Джо Байдън, президент на САЩ.

Въпреки тези грешки, Байдън заяви, че той е в най-добра позиция да победи републиканеца Доналд Тръмп на президентските избори през ноември.

"Аз съм най-компетентният, за да се кандидатирам за президент. Победих вече веднъж Тръмп и ще го победя отново", категоричен е Джо Байдън, президент на САЩ.

Байдън също така увери, че след три години ще бъде все така способен да се справя с президентите на Китай и на Русия. Той заяви още, че в добро здраве, но каза, че не е вярно, че си ляга в 20 ч. Президентът все пак добави, че ще е по-умно ако намали темпото.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Излязоха резултатите от първото класиране след 7-и клас
Излязоха резултатите от първото класиране след 7-и клас
Локомотив София с нов собственик
Локомотив София с нов собственик