НОВИНИ

Байерн Мюнхен официално обяви привличането на капитана на Англия Хари Кейн

байерн мюнхен официално обяви привличането капитана англия хари кейн
Снимка: twitter Harry Kane
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
11:24, 12.08.2023
Чете се за: 03:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Байерн Мюнхен официално обяви привличането на капитана на Англия Хари Кейн. 30-годишният нападател пристига на "Алианц Арена" от Тотнъм Хотспър, където игра от 2009 година насам. Кейн подписва договор с "баварците" до лятото на 2027 година и ще носи екипа с номер 9 в новия си тим. Вчера Тотнъм прие офертата на "баварците", която е на стойност 100 милиона евро плюс 20 милиона в бонуси.

"Добре дошъл в Мюнхен, Хари Кейн! Много сме щастливи от новото ни топ попълнение. Реализирането на този трансфер изискваше упоритост и дързост, поздравявам всички замесени начело с нашия изпълнителен директор Ян-Кристиян Дрезен", коментира президентът на Байерн Херберт Хайнер.

"Хари Кейн не само ще подсили Байерн, но ще бъде истинско богатство за цялата Бундеслига", допълни той.

По-рано беше съобщено, че Байерн ще плати 100 милиона евро на Тотнъм, а самият 30-годишен играч ще получава около 25 милиона евро годишно.

"Много съм щастлив да стана част от Байерн. Това е един от най-големите клубове в света и винаги съм казвал, че искам да се докажа на най-голямата сцена. Този клуб е символ за психиката на победител - много е хубаво, че вече съм част от него", заяви голмайстор номер 1 в историята на Тотнъм.

Кейн има 280 в 435 мача за Тотнъм във всички турнири, а във Висшата лига той има 213 попадения и е само на 47 гола от рекорда на Алан Шиърър. Той обаче не успя да спечели нито един трофей в кариерата си с "шпорите", като има два сребърни медала от Купата на лигата и един от Шампионската лига. Кейн е рекорден голмайстор и в историята на английския национален отбор с 58 гола в 84 мача. С родината си нападателят завърши втори на Евро 2020 и стана голмайстор на Мондиал 2018, където Англия финишира на четвърта позиция.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За особеностите на украинската контраофанзива
За особеностите на украинската контраофанзива
Литва затваря гранични пунктове с Беларус
Литва затваря гранични пунктове с Беларус