НОВИНИ

Балъков: Искам да видя отбор, желаещ изява и победа

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БГНЕС
14:12, 24.09.2020
Чете се за: 01:36 мин.
Футбол

На специална пресконференция в Пресклуб „България“ главният мениджър на ЦСКА 1948 Красимир Балъков и Даниел Младенов споделиха своите очаквания за предстоящия мач от efbet лигата срещу Етър и дадоха разяснения относно последните рокади в треньорския щаб на тима

Балъков поясни, че към настоящия момент всички спортно-технически решения се взимат от Красимир Петров и неговия щаб.

“За мен двубоят утре е по-специален, а и за Дани Младенов също. И двамата сме били в Етър и сме оставили спомени и следи. В главите си обаче нямаме нищо друго освен желание за победа. В мача с Левски разочаровахме феновете и сега трябва да ги зарадваме. Основата на един футболист да разкрие качествата си е нагласата и заряда. На мача с Левски нямахме и минималната основа да победим и бе логично да загубим. Това трябва да е само едно подхлъзване, за да знаят футболистите, че без агресия и заряд няма как да победиш. Искам утре да видя един отбор желаещ изява и победа”, заяви Балъков пред репортерите и допълни:

“Етър е с много добър и качествен треньор, който е работил и в нашия клуб. Оставили сме вижданията за схема на игра и тренировъчен процес на Краси Петров. Аз идвам сам и оставям треньорския щаб да черпи от моя опит и ако е необходимо да решаваме някои неща заедно. Данчо Юруков работи в клуба повече от три години, ръководството познава неговите качества, така че смяната му не е някакво спонтанно решение – това е доказателство, че тук няма хора и личности, а само успехът е на първо място. Той е млад и талантлив треньор и ще намери своето поприще. Все още не успяваме да направим нужния синхрон, но да се надяваме, че с Краси ще успеем. Още на първата тренировка имаше настроение и заряд, дано това се пренесе и на мача с Етър. Краси Петров си избира треньорския щаб и Атанас Борносузов е част от него. Имаме млад и перспективен треньорски щаб и им даваме гръб и ги подкрепяме. Ние не можем да променим фенската култура и ще трябва да се съобразяваме с тях и да им обясняваме. Надявам се да ни разберат за Борносузов, защото търсим най-доброто за отбора”, заключи Красимир Балъков.

Даниел Младенов каза, че очаква победа срещу Етър в утрешния двубой между двата тима. “Очаквам победа – домакини сме срещу Етър, които знаем, че имат проблеми в състава. Надявам се, че след загубата от Левски ще се вдигнем, ще изиграем един хубав мач и ще победим. За подценяване не може да става въпрос. Етър незаслужено загуби от Левски и направи хубав мач с Локомотив Пловдив. Нужни са ни трите точки и всички трябва да сме концентрирани за мача. Ясно е, че първенството става все по-силно, а ние като нов отбор в елита се опитваме да играем всеки мач за победа. Не постигаме това, което очаквахме преди началото на шампионата, време е да покажем какво можем и да взимаме повече точки”, уточни Младенов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Челси обяви привличането на Едуар Менди
Челси обяви привличането на Едуар Менди
Прекратиха правомощията на кмета на Благоевград Румен Томов, ще има нови избори
Прекратиха правомощията на кмета на Благоевград Румен Томов, ще има нови избори