НОВИНИ

България без женски представител на ЕП по гимнастика в Базел

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БНР
14:00, 06.03.2021
Чете се за: 00:54 мин.
Други спортове
българия без женски представител гимнастика базел

Това сподели в специално интервю за колегите от БНР, легендарният ни гимнастик и участник на шест Олимпиади, Йордан Йовчев, който към днешна дата заема поста на генерален секретар към федерацията.

Двукратният двоен световен шампион сподели още, че на шампионата на стария континент в Шейцария, нашата страна ще изпрати четирима представители при мъжете.

Европейското първенство в Базел предстои да се проведе между 21 и 25 април тази година в "Санкт Якоб Хале".

„Подготовката за момента върви добре. Дейвид Хадалстоун е с контузия, но травмата му не е сериозна. Той ще вземе участие във френското първенство, като ще се състезава за клуб Орлеан. Йордан Александров преди два дни се прибра от САЩ и сега се аклиматизира. В добра форма е и все още гони шанса си от световните купи и от европейското първенство да спечели квота за Олимпийските игри. Христос Маринов дава сериозни резултати на халки. Планираме на европейското да участваме с четирима гимнастици. За сега няма да казвам техните имена, за да не помислят, че местата са им гарантирани. С ръководството коментирахме, че към днешна дата при жените за европейското няма да заявим участие. Видяхме в Мерсин, на миналото европейско първенство, че нещата не се получават. Не искам да прозвучи грозно, но не искаме да ходим и всеки път само да се пробваме. Искаме сериозни резултати. Преди няколко дни приключи лагера на девойките. Надявам се те във времето да покажат тези желани резултати, защото ние за това мечтаем“, заяви Йордан Йовчев.

Преди европейското първенство състезателите ни ще участват в държавния шампионат, който ще се проведе в Пловдив, а след него предстои световната купа във Варна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Запълнени са COVID леглата в болниците в Благоевградско
Запълнени са COVID леглата в болниците в Благоевградско
АПИ: Карайте внимателно и с коли, подготвени за зимни условия
АПИ: Карайте внимателно и с коли, подготвени за зимни условия