НОВИНИ

България оказва пълно съдействие на РСМ във връзка с катастрофата

българия оказва пълно съдействие рсм връзка катастрофата
bnt avatar logo
от БНТ
13:52, 23.11.2021
Чете се за: 01:57 мин.
Общество
Слушай новината

Министерството на външните работи на Република България оказва в рамките на компетенциите си цялото необходимо съдействие на Република Северна Македония във връзка с катастрофата на автомагистрала „Струма".

В това увери министърът на външните работи Светлан Стоев премиера на Република Северна Македония Зоран Заев, външния министър Буяр Османи и здравния министър Венко Филипче. Българският външен министър посрещна по-рано днес правителствената делегация от Република Северна Македония в болница "Пирогов", където заедно посетиха пострадалите при тежкия пътен инцидент. Директорът на болницата проф. Иван Поромански информира за състоянието на пациентите и полаганите за тях грижи.

МВнР и посолството ни в Скопие са в постоянен контакт с Министерството на външните работи на Република Северна Македония и дипломатическото ѝ представителство в София.

Поискали сме от компетентните български институции да бъде осигурено приоритетно и безпрепятствено влизане в България на близките и роднините на загиналите и пострадалите, както и на представители на медиите на Република Северна Македония с оглед хуманитарния аспект на случая. В рамките на компетенциите си МВнР оказва съдействие и на екип от съдебни медици, както и на служители от МВР на Република Северна Македония, които ще пристигнат в страната ни във връзка с катастрофата.

Министерството на външните работи на Република България още веднъж изказва своите най-искрени съболезнования към Република Северна Македония във връзка с трагедията.

ПОДРОБНОСТИ ЗА ТЕЖКИЯ ПЪТЕН ИНЦИДЕНТ НА АМ "СТРУМА" ЧЕТЕТЕ ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слави Трифонов: И от двете страни на границата "болка" звучи и се пише еднакво
Слави Трифонов: И от двете страни на границата "болка" звучи и се пише еднакво
Серхио Рамос попадна в групата за мача с Манчестър Сити
Серхио Рамос попадна в групата за мача с Манчестър Сити