НОВИНИ

България предлага рехабилитация на деца, пострадали при удара над болница в Киев

българия предлага рехабилитация деца пострадали удара болница киев
bnt avatar logo
от БНТ
06:53, 10.07.2024
Чете се за: 01:42 мин.
Още
Слушай новината

Служебният министърът на труда и социалната политика Ивайло Иванов предложи деца, преживели ракетния удар срещу най-голямата многопрофилна детска болница в Украйна, да получат подкрепа за възстановяване и рехабилитация в почивни бази у нас. Той обсъди вчера възможността за оказване на конкретната помощ в телефонен разговор с посланика на Украйна в България Олеся Илашчук.

"Ние вече организираме посрещането на 50 деца и техните придружители, засегнати от войната, да гостуват в базите на "Профилактика, рехабилитация и отдих" ЕАД, които могат да предложат професионална подкрепа и подходящи условия за тяхното възстановяване и рехабилитация. Сега предлагам още в първите групи украински деца, определени да дойдат в България, да бъдат включени и такива, които са преживели удара по детската болница", посочи Иванов. Той допълни, че почивката на децата ще може да бъде допълнена със здравно-психологическа терапия, за да се облекчат доколкото е възможно нанесените им психологически и физическите травми.

В близките дни предстои да бъдат уточнени конкретни действия за изпълнение на обсъдените мерки в помощ на украинските деца, допълват от Социалното министерство.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Академия за джедаи отвори врати в Мексико сити
Академия за джедаи отвори врати в Мексико сити
Зеленски също ще вземе участие в срещата на НАТО във Вашингтон
Зеленски също ще вземе участие в срещата на НАТО във Вашингтон