НОВИНИ

България ще участва с пълни отбори на европейското първенство по спортна гимнастика в Римини

Шампионатът при мъжете и младежите е в периода 24-27 април, а този за жени и девойки от 2 до 5 май 2024 г. БНТ 3 ще излъчва и двете първенства.

българия участва пълни отбори европейското първенство спортна гимнастика римини
bnt avatar logo
от БНТ
12:52, 19.04.2024
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Слушай новината

България ще бъде представена от пълни отбори при мъжете, младежите и жените на европейското първенство по спортна гимнастика, което ще се проведе в Римини, Италия.

Шампионатът на Стария континент за мъже и младежи е в периода 24-27 април, а този за жени и девойки е от 2 до 5 май.

И двете първенства ще бъдат излъчени по БНТ 3!

При мъжете в надпреварата ще стартират Кевин Пенев, Даниел Трифонов, Йордан Александров, Димитър Димитров, Божидар Златанов, а при младежите Йоан Иванов, Давид Иванов, Георги Стоянов, Никълъс Наков, Наско Миков.

Жените също ще бъдат с пълен състав - Валентина Георгиева, Никол Стоименова, Никол Соколова, Виктория Венциславова и Калина Тенева. В състезанието при девойките ще се включат Кристин Кръстева и Мишел Арабаджиева.

В рамките на днешния ден гимнастиците от националния отбор направиха открита тренировка за представители на медиите, като за мъжете и младежите това беше едно от последните им занимания на българска земя, защото те заминават за Италия в неделя (21 април).

Част от българската делегация на европейското първенство ще бъдат още треньорите Димитринка Алексиева, Филип Янев и Ивелин Андреев при жените, както и Милко Танкушев, Дамян Игнатов и Антъни Вайс при мъжете.

Съдии за страната ни на шампионата ще бъдат Цветана Добрева и Нели Такнушева (жени); Здравко Куртев и Илия Янев (мъже).

"В неделя пътуваме за европейското първенство. Остават броени дни, а съставът вече е определен. Вчера приключи последното контролно за младежите. Имахме колебания за един от състезателите кой да попадне в отбора като пети човек, дали да бъде Любомир Станоев или Георги Стоянов. Последният обаче показа във всичките тези контролни, че е по-добре подготвен и той влиза в състава. Другите двама са братята Йоан и Давид Иванови, Никълас Наков и Наско Миков при младежите", сподели Красимир Дунев – президент на Българската федерация по гимнастика.

"При мъже за съжаление един от основните състезатели Еди Пенев претърпя контузия в рамото и излезе от отбора. Той бе заменен от Йордан Александров, който ще участва на четири уреда и ще даде много добри оценки за отбора. Другите състезатели са Димитър Димитров, Кевин Пенев и дебютанта Даниел Трифонов", каза още Дунев.



Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нова порция валежи в следобедните часове и през нощта
Нова порция валежи в следобедните часове и през нощта
Купуват електрически училищни автобуси
Купуват електрически училищни автобуси