НОВИНИ

Българка, която лекува сина си в Израел, не иска да се евакуира

Ужасът на войната в Израел през погледа на една майка

bnt avatar logo
от БНТ
07:37, 12.10.2023
Чете се за: 02:02 мин.
По света
Слушай новината

Елена Георгиева е решена да остане в Израел до приключването на лечението на сина ѝ Георги, който е преживял трансплантация, въпреки избухналата война с Хамас. Това каза самата тя в "Денят започва".

"Уплашени сме, война е. Когато се включиха сирените в събота не знаехме какво става. Чуваха се гърмежи и тътен. При включването на сирените се крием в най-близкото бомбоубежище до нашата квартира в Йерусалим. Тук обаче нещата са по-спокойни, отколкото в други части на Израел. От четири дни не е имало сирени", обясни Елена Георгиева.

Животът на семейството ѝ се преобръща след диагнозата на сина ѝ Георги през септември миналата година. Започнало е лечение във Варна, откъдето е семейството.

"За жалост, Георги не реагира добре на лечението там. Химиотерапията не оказваше нужният ефект. Шест месеца минаха, когато ни съобщиха, че се налага трансплантация. Оказа се, че няма подходящ донор в Европейския съюз. Намерихме донор извън ЕС, като се насочихме към Израел. Операцията в Израел беше на 7 май. Около два месеца бяхме в болницата, сега сме извън болницата и извършваме рехабилитация. На финала на лечението сме, остават две седмици, докато приключим. Предстои сложно изследване другата сряда и чак тогава ще се опитаме да се приберем", категорична е Елена Георгиева.

Вижте повече във видеото

Гледайте още теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предизборен диспут за бъдещето на Враца
Предизборен диспут за бъдещето на Враца
Какво откриха от НАСА в астероида Бену?
Какво откриха от НАСА в астероида Бену?