НОВИНИ

Българската делегация пристигна във Виетнам

Милена Кирова
от Милена Кирова
10:51, 06.01.2024
Чете се за: 01:35 мин.
По света
Слушай новината

Свързаността е нов стимул за икономиката - това заяви председателят на Народното събрание Росен Желязков в провинция Нин Бин, където се срещна на високо политическо ниво с член на централния комитет на партията.

Двамата дадоха заявка за по-тясно сътрудничество в областта на търговията, туризма, високите технологии и образованието.

Във Виетнам българската делегация положи венец пред паметника на героите и мъчениците и посети мавзолея на президента Хо Ши Мин.

"С влизането в сила на споразумението за свободна търговия и защита на инвестициите и отпадането на митата от двете страни е показателно начина, по който и стокообмена се увеличава между Виетнам и ЕС. А за нас е изключително важно зоната на Югоизточна Азия както в организационен аспект със страните от АСЕАН да бъдат все по- утвърждавани и все по-развивани, защото региона на югоизточна е изключително динамичен и интересен. имаме възможност да се запознаем със социално-икономическото развитие на Виетнам в търсенето на нови възможности за туризъм, за образование, но и възможността за обмяна на опит за регионална политика", заяви Росен Желязков - председател на Народното събрание.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Водосвет на бойните знамена на Българската армия беше отслужен за Богоявление
Водосвет на бойните знамена на Българската армия беше отслужен за Богоявление
Бразилците останаха без селекционер
Бразилците останаха без селекционер