НОВИНИ

Българската федереация по Биатлон обмилсля свикване на извънредно събрание

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:33, 20.08.2020
Чете се за: 01:05 мин.
Зимни

Причината са постоянните противоречия в централата, а най-пресният пример е спорът относно това кой да бъде старши-треньор на мъжкия национален отбор.

През май тази година на поста бе назначен руснакът Александър Касперович, който е личен треньор на световния шампион в спринтовата дисциплина от тази година-Александър Логинов.

По време на шампионата в Антхолц-Антерселва обаче името на треньора бе забъркано в скандал, след като стана ясно, че той е използвал украинска акредитация за шампионата.

Президентът на родната федерация и олимпийска шампионка от Нагано 1998, Екатерина Дафовска защити руският специалист и обясни, че тези трусове във родния биатлон са заради хора, които са в търсене на реваншизъм.

"Всичко опира до хора, които допреди 20-30 годни са били в българския биатлон и търсят точно този реваншизъм. Искаха дори да изгонят руските треньори, което би отнело шанса на нашите състезатели да работят с такива класни специалисти в предстоящите две години до Олимпийските игри."- заяви Дафовска.

Междувременно пред нейния поглед се проведе и Държавното първенство по биатлон, което заради COVID-19 бе отложено по-рано тази година. Арена на събитието стана спортната база "Белмекен".

Владимир Илиев и Милена Тодорова спечелиха надпреварите при мъжете и жените на 10 километра спринт.

Спортист номер 1 на България нямаше конкуренция при мъжете, въпреки двете си грешки в стрелбата и болките в рамото, които не му позволиха да бяга на сто процента. Сребърният медалист от индивидуалната дисциплина в Йостесунд през 2018-та сподели след края на състезанието, че е доволен от резултата спрямо моментното си състояние.

Отказалият се от спорта след скандали през април Красимир Анев пък обяви, че ще се завърне за Държавното първенство по летен биатлон през септември.

Александър Касперович е провел серия от разговори с Анев относно неговото завръщане в националния отбор, а дали самоковецът ще го направи, гледайте предаването "Арена Спорт" в неделя от 17:30 часа по БНТ 1, за да разберете.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Христо Иванов настоява за отваряне на досиетата на прехода
Христо Иванов настоява за отваряне на досиетата на прехода
4 извънредни мерки са осигурени за гроздо и винопроизводителите през настоящата година
4 извънредни мерки са осигурени за гроздо и винопроизводителите през настоящата година