НОВИНИ

"Българската Коледа": Цифров ехограф за детското отделение на болницата в Гълъбово

bnt avatar logo
от БНТ
20:40, 18.12.2020
Чете се за: 00:46 мин.
Българската Коледа
Слушай новината

"Българската Коледа" с дарение за детското отделение на болницата в Гълъбово. С помощта на благотворителната инициатива там вече разполагат с цифрова ехографска система.

До септември тази година болницата в Гълъбово е разполагала само с един ехограф, купен преди 12 години и крайно недостатъчен за нуждите на болницата. Сега благодарение на "Българската Коледа" има нова цифрова ехографска система от най-ново - поколение, която дава възможност за изключително точно диагностициране.

Д-р Гошо Грозев - управител на МБАЛ-Гълъбово: Този ехограф ще даде възможност да правим диагностика на всички коремни заболявания на децата от най - малките, от няколко месеца до до 18 години. Самото изследване е абсолютно безвредно, не натоварва с никакви лъчения детския организъм и е много бързо и дава една много висока диагностична стойност от съответния здравословен проблем.

С новата система лекарите могат да правят по-точна и по-бърза диагностика дори на трудни за сканиране органи.

Д-р Добромир Лазаров - н-к на Детско отделение в МБАЛ-Гълъбово: Както навсякъде другаде, нямането е навсякъде. Тук беше така. При условие, че имаме тази придобивка, нещата са доста по-различни. Възможностите са по - големи и естествено диагностиката за съответното заведение е добра.

Лекарите от болницата в Гълъбово са изключително благодарни за дарението и призовават хората са подкрепят "Българската Коледа".

Д-р Румен Чакъров: Приветствам инициативата "Българската Коледа", а на тези които даряват едно огромно благодаря.

Автор: Десислава Петкова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Европейци": Как идеята за малка бутикова изба промени цял регион в Родопите
"Европейци": Как идеята за малка бутикова изба промени цял регион в Родопите
Ще плащат ли премии фирмите за Коледа?
Ще плащат ли премии фирмите за Коледа?