Изяснява се дали откраднатата сума в Перник е 1 млн. лева

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
18:58, 18.12.2020 (обновена)
Чете се за: 00:57 мин.
У нас
Слушай новината

Въоръжен грабеж на инкасо автомобил в Перник. Открадната е голяма сума пари. По непотвърдена информация става дума за 1 милион лева.

Сигналът е подаден около 16.00 ч. следобед, а обирът е станал в един от крайните квартали на Перник, в близост до клиентски център на ЧЕЗ, който се намира в квартал "Могиличе".

За момента се потвърждава колко души са били нападателите, заяви на брифинг началникът на полицията в Перник. Мъжете все още се издирват.

Все още се изяснява какви са били оръжията им, но те не са използвани. Мъжете са избягали с джип.

Двама са били охранителите на инкасо автомобила. От полицията съобщиха, че те не са пострадали сериозно.

Димитър Попов, директор на ОД МВР: Около 15:46 през национална система 112, в дежурната при ОД МВР Перник, постъпи сигнал за извършен грабеж в района на енергоразпределение Перник, който се намира в кв. "Могиличе", незабавно са извършени заградителни мероприятия и се приеха оперативно-издирвателни мероприятия. Към настоящия момент продължават оперативно-издирвателните мероприятия и процесуалните действия.

Бисер Михайлов, зам. окръжен прокурор: Твърди се, че отнетата сума е около 1 млн. лева, разбира се това ще се изяснява към един по-следващ етап дали това е наистина. Доказателствата са оскъдни, работи се по всички възможни версии.

Галина Антова, окръжен прокурор: Образувано е досъденбно производство, текат в момента процесуални действия, те се извършват наред с оперативно издирвателните за грабеж.

Полицията работи по следи, но засега те са следствена тайна. Установява се също от къде са взети парите. Работи се по всички възможни версии. Проверява се дали е допусната грешка в охранителната дейност.

Вероятно грабежът е извършен тихо, защото служители на магазин наблизо заявиха за БНТ, че не са чули нищо.

Какво още казаха за обира от полицията в Перник вижте тук:

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Изтече конфиденциална информация за цените на ваксините в Европа
Изтече конфиденциална информация за цените на ваксините в Европа
Българското посолство в Скопие с дарение за деца без родители, настанени в приемни семейства
Българското посолство в Скопие с дарение за деца без родители, настанени в приемни семейства