НОВИНИ

Българската щафета завърши на 16-о място в старта от СК по биатлон в Италия

бълраската щафета завърши старта биатлон италия
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
16:45, 23.01.2022
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

България завърши на 16-о място в мъжката щафета 4 по 7.5 км от Световната купа по биатлон в Антхолц-Антерселва, Италия.

Отборът в състав Благой Тодев, Владимир Илиев, Димитър Герджиков и Антон Синапов приключи на 5:45.7 минути от победителя Норвегия.

Норвежците Йоханес Тингес Бьо, Стурла Холм Лагрейд, Тарей Бьо и Ветле Сьостад Кристиансен завършиха с време 1 час, 12 минути, 14.7 секунди. Втори се наредиха биатлонистите на Русия, които останаха на 1:57.2 минути, а трети са германците с време 2:04.4 минути по-слабо от това на норвежкия отбор.

Руснаците спечелиха миналата седмица отборното състезание, когато Норвегия не пусна най-добрите си състезания да участват. Сега обаче изоставането им от основния отбор на фаворита е масивно - 1:57.2. Германия приключи на 7.2 секунди след Русия.

Българският отбор можеше да завърши доста по-напред, но 18-те пропуска в стрелбата ги провалиха. 10 от тези пропуски бяха на опитния Антон Синапов, който бяга на последния четвърти пост.

Многократният световен и олимпийски шампион Йоханес Тингес Бьо реши изхода от днешното състезание, след като на трети пост в щафетата буквално бетонира успеха на своите. Това е трета победа за Норвегия от четири отборни състезания през този сезон. Сериозна заслуга за успеха имаше и Ветле Кристансен на 4-и пост, който пое преднината от Бьо на 1:02 минути и я увеличи за крайната победа.

В класирането при щафетите на първо място е Норвегия с 216 точки, пред Русия с 210 и Франция със 191. Българският отбор е на 19-о място с 92 точки от участията си до момента от 27 нации, получили резултат.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От утре в парламента се влиза само със зелен сертификат или тест
От утре в парламента се влиза само със зелен сертификат или тест
Асен Василев пред БНТ: Не очакваме инфлацията у нас да мине 10%
Асен Василев пред БНТ: Не очакваме инфлацията у нас да мине 10%