НОВИНИ

Балкан претърпя нов удар във ФИБА Къп

Ботевградчани без шанс срещу словаци в турнира

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
21:55, 16.10.2024
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
Балкан претърпя нов удар във ФИБА Къп
Снимка: FIBA
Слушай новината

Балкан Ботевград сбърка за втори пореден път във ФИБА Къп и се отдалечи от следващата фаза. Действащите вицешампиони в НБЛ останаха далече от истината срещу Приевидза след 70:89 в среща от втория кръг в група J, която се изигра в „Арена Ботевград“. Съставът на Васил Христов изпадна в тежка ситуация още на старта и до края мача не намери противодействие срещу силното представяне на баскетболистите на Саша Янкович, които постигнаха втори последователен успех в турнира.

В игра за ботевградчани не се появи Кори Рийвс. По този начин „зелените“ се смъкнаха до последното второ място в групата с две загуби, а словаците имат огледален баланс и към този момент се намират на втората позиция.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от BC Prievidza (@bcprievidza_official)


Бързите атаки на Рему Райтанен, Си Джей Джаксън и Кийт Джордан, както и безупречната защита, даде окрилиха гостите в откриващите минути за внушителна разлика. Аргументите на домакините да отговорят се брояха на пръсти и по този начин словаците си издействаха аванс от 15 точки в края на дебютния период.

Дейшон Смит и Джордан подхванаха нова наказателна акция за отбора от Приевидза, който на бърза ръка сломи вгорчи настроението в българските редици и направи аванса си още по-внушителен. Епизодичните прояви на Георги Герганов и Иван Гаврилов, както и опитите за по-адекватна защита, се оказаха безсилни срещу Джаксън, Смит и Райтанен. Именно тримата се погрижиха словаците да се приберат в съблекалнята при 49:28.

През второто полувреме „зелените“ съумяха да дадат повече отпор, но не и да застрашат участника в словашкия елит, който си осигури спокойно доиграване на мача.

Георги Герганов отсрами Балкан със своите 16 точки. Константин Тошков се отчете с 15, 7 асистенции и 7 откраднати топки, Георги Боянов финишира с 13 и 11 борби.

Дайшон Смит блесна за победителите с 22 точки и 4 точни шута зад дъгата. Кийт Джордан приключи с 20 и 6 борби, Рему Райтанен има 19 и 7 овладени под двата ринга топки. Си Джей Джаксън записа 12 точки и 9 асистенции.

На 23 октомври (сряда) Балкан ще има домакинство на Кутаиси 2010, докато отборът от Приевидза ще приеме Билбао ден по-рано.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Константин Костадинов записа първи минути в Шампионската лига при успех на Тенерифе
Константин Костадинов записа първи минути в Шампионската лига при успех на Тенерифе