НОВИНИ

Барчовски обяви баскетболистите за мача с Румъния утре, контузия извади от състава Станимир Маринов

Димитър Димитров баскетбол
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: bgbasket.com
12:45, 22.02.2023 (обновена)
Чете се за: 03:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на мъжкия национален отбор Росен Барчовски обяви състава за предстоящия мач с Румъния от група “F” от предварителните квалификации за ЕвроБаскет 2025. От групата за гостуването отпаднаха контузеният Станимир Маринов и неговият съотборник в Спартак Плевен Цветомир Чернокожев.

В състава има четирима играчи, които все още не са дебютирали за националния тим – американският гард Коди Милър-Макинтайър, баскетболистът на Левски Лъчезар Димитров и състезателите на Черноморец Симеон Лепичев и Георги Боянов.

Ето и 12-те баскетболисти в състава на България за мача с Румъния.

Димитър Димитров (Балкан), Симеон Лепичев (Черноморец), Йордан Минчев (Рилски спортист), Алекс Симеонов (ЦСКА), Чавдар Костов (Рилски спортист), Иван Алипиев (Латина, Италия), Георги Боянов (Черноморец), Павлин Иванов (Балкан), Деян Карамфилов (Рилски спортист), Лъчезар Димитров (Левски), Емил Стоилов (Менорка, Испания) и Коди Милър-Макинтайър (Газиантеп, Турция).

"Лъвовете" гостуват на Румъния на 23 февруари, а след това в неделя (26 февруари) приемат Португалия в последния си мач от група F.

Тази сутрин президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков посети последната тренировка на отбора ни преди заминаването за Румъния.

Националите тръгва за Румъния следобед, където утре от 19:00 часа ще се изправят срещу тима на Драган Петричевич. В деня на срещата отборът ни ще проведе и още една лека тренировка в Питещ.

След завръщането си от Румъния, баскетболистите на Росен Барчовски ще продължат подготовката си в Ботевград до домакинския мач с Португалия в неделя.

"Доволен съм от подготовката. Работиха с настроение, с концентрация и с желание. Единствено контузията на Станимир Маринов е нещото, което ми е много неприятно. Иначе планирахме някакви неща, които да свършим за малкото тренировки. Мисля, че ги направихме. По-скоро неизвестни има в някои от дебютантите – Коди Милър, Мони Лепичев, Георги Боянов и Лъчо Димитров. Това са четирима човека. Надявам се да се справим. Заминаваме 12 човека без Чернокожев. Коди научи комбинациите. Грамотен играч е, така че не мисля, че това ще е голям проблем. Той е свикнал да играе в чужбина, така че няма проблем и с комуникацията. Момчетата го приеха много добре, защото той е много отборен играч и старателен. Поведението му е добро и професионално. Впечатленията ми от него са отлични", коментира Барчовски.

"Най-важното за победата срещу Румъния е контролът върху играта и резултата, защото като играеш като гост не трябва да допускаш някакъв подем на домакините и големи спадове. Това за мен е най-важното“, подчерта наставникът.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Потушени са пожарите, които горяха край няколко хисарски села
Потушени са пожарите, които горяха край няколко хисарски села
Финансови проверки в "Ел Би Булгарикум", отстраненият директор и ДКК с взаимни обвинения
Финансови проверки в "Ел Би Булгарикум", отстраненият директор и ДКК с взаимни обвинения