НОВИНИ

Барчовски: Затворихме устите на критиците

bnt avatar logo
от Калоян Николов
13:31, 25.02.2021
Чете се за: 00:50 мин.
Български баскетбол
барчовски затворихме устите критиците

Селекционерът на българския национален отбор по баскетбол Росен Барчовски обяви, че класирането на "лъвовете" за Европейското първенство през 2022 г. е един от най-щастливите моменти в неговата кариера, предаде БГНЕС.

Според него, с успеха баскетболистите окончателно са затворили устите на критиците, които не са били никак малко.

"В събота не си спомням да съм бил толкова щастлив след някоя среща", призна Барчовски. Той определи като решаващ фактор за успеха старанието на баскетболистите да изпълняват указанията му. Според Барчовски, става въпрос за всеотдайни хора, без претенции, които се подчиняват на треньора, а не такива с трудни характери. "Имахме и шанс. Една точка - това е половин кош и в противен случай настроението щеше да бъде на 180 градуса обратно. Нашият спорт е труден. В случая имахме шанс, друг път може да нямаме", каза Барчовски. Той допълни, че преди срещата с Латвия е имало голям негативизъм, най-вече от страна на анонимници и само един аспект е можел да им затвори устите и това е успех, който в крайна сметка бе постигнат.

Президентът на федерацията Георги Глушков първо отказа да разкрие точния размер на премията, която ще си поделят играчите, но накрая потвърди, че тя е 100 000 лева. "Премията е такава, каквато може да си позволи федерацията. Добра е, момчетата я заслужават и ще имат възможност в бъдеще при успехи да я вдигнат", каза Глушков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гуардиола: Трябва да бъдем по-ефективни в атака
Гуардиола: Трябва да бъдем по-ефективни в атака
Укрепено е срутището в Дряново, хората се връщат по домовете си
Укрепено е срутището в Дряново, хората се връщат по домовете си