НОВИНИ

Бърнли удари Евертън в битката на дъното и се доближи само на точка от "карамелите"

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:59, 07.04.2022
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
бърнли удари евертън битката дъното доближи точка карамелите
Слушай новината

Отборът на Бърнли спечели ценни три точки при домакинството си на Евртън в битката за оцеляване в английската Висша лига, след като се наложи с 3:2.

На своя "Търф Мур" футболистите на Шон Дайш взеха преднина след 12 минути игра, когато Нейтън Колинс засече подаване от ъглов удар на Максуел Корне.

Радостта на "виненочервените" обаче трая едва шест минути, тъй като в 18-ата Ричарлисон възстанови равенството след точно изпълнена дузпа, а в края на полувремето бразилецът се разписа и още веднъж от бялата точка, за да оформи пълния обрат за гостите.

В 57-ата минута обаче съставът на Бърнли изравни за 2:2, след като Джей Родригес засече прострелно подаване на Чарли Тейлър отляво.

Така се стигна до 85-ата минута, когато лошо изчистена топка от отбраната на гостите стигна до Матей Видра, който комбинира с непокрития Максуел Корне, за когото не остана друго освен да се разпише, за да донесе трите точки на Бърнли.

С тази победа "виненочервените" вече са с актив от 24 точки на 18-а позиция само с една по-малко от Евртън, който е 17-и. До края на сезона и за двата отбора остават още девет двубоя, в които те трябва да направят всичко възможно, ако искат и през следващата кампания да бъдат част от Висшата лига.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нидерландски изтребители ще изпълнят опознавателни полети с F-35 над България
Нидерландски изтребители ще изпълнят опознавателни полети с F-35 над България
Доброволци от Шабла помагат на украински бежанци
Доброволци от Шабла помагат на украински бежанци