НОВИНИ

Барселона победи Олимпиакос за трети пореден успех в Евролигата

Джабари Паркър бе най-резултатен за Барселона.

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
09:25, 11.01.2024
Чете се за: 03:45 мин.
Спорт
Снимка: www.eurohoops.net
Слушай новината

Барселона записа трети пореден успех в Евролигата. В своята „Палау Блауграна“ отборът на Роджър Гримау надигра Олимпиакос с 86:78 в среща от 20-ия кръг на турнира. Испанците се изкачиха на второто място, след като изравниха по показатели италианския Виртус Болоня, който по същото време отстъпи на Макаби Тел Авив.

Гръцкият тим се върна в мача от пасив от 15 точки и чрез Алек Питърс, Шакил МакKисик и Айзея Кенън и успяха да намалят изоставането си на 78:81 1.44 минути преди края. Успешни стрелби на Никола Калинич и Томаш Саторански осигуриха успеха на Барселона с 86:78.

„Много равностоен мач. И двата отбора се защитаваха много добре. Мисля, че се подобряваме все повече. Доволен съм от победите, които имаме тук в Палау“, каза след срещата треньорът на Барса.

Джабари Паркър се отчете с 21 точки за Барселона. Уили Ернангомес добави 16 и 5 борби. С по 13 точки приключиха Томаш Саторански и Никола Калинич, като първият записа на сметката си и 5 борби.

„Олимпиакос е отбор от шампионски калибър в Евролигата. Те никога не се отказват. Радвам се, че успяхме да се защитим добре в края, защото атаката не ни помогна в края на мача. Успяхме да спечелим мача. Много е важно да продължим да добавяме домакински победи“, коментира след успеха Саторански.

Алек Питърс бе най-резултатен за Олимпиакос с 22 точки, а Найджъл Уилямс-Гос завърши с 12 и 5 асистенции. Те двамата бяха и единствените играчи на гостите, които записаха двуцифрен резултат на сметките си.

„Върнахме се в мача и имахме три пъти възможност да изравним резултата, но не успяхме“, каза треньорът на Олимпиакос Йоргос Барцокас.

Каталунците са с баланс от 14-6 и са втори в класирането, докато гръцкият гранд има в актива си 11 победи и 9 загуби, и заема седмото място.

В следващия кръг на 12 януари Барселона ще играе срещу Жалгирис, а Олимпиакос ще спори с Баскония с българския национал Коди Милър-Макинтайър.

В другия мач от 20-ия кръг на Евролигата, Макаби Тел Авив, който все още играе домакинските си срещи в Белград, победи Виртус Болоня с 95:78 и влезе в топ 6 с 12 победи. Уейд Болдуин бе отичен от стрелбата за трите точки, като приключи мача с общо с 22 точки и осем асистенции, а Джон ди Бартоломео добави 15 за успеха.

Марко Белинели бе най-резултатен за тима от Болоня. Той успя да отбележи рекордните в кариерата си 7 тройки от 12 опита и приключи мача с 24 точки, което накара Уейд Болдуин да възкликне: "Белинели е най-добрият стрелец, който съм виждал в живота си".

В следващия кръг на 12 януари, Виртус гостува на Анадолу Ефес, а Макаби ще играе с Партизан.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Хаджидимитров: Намаленото потребление на светли горива сваля цените
Димитър Хаджидимитров: Намаленото потребление на светли горива сваля цените
Учениците ще могат да отсъстват до 15 дни от училище по семейни причини
Учениците ще могат да отсъстват до 15 дни от училище по семейни причини