НОВИНИ

Барселона възкръсна от 0:2, но в края отново се сгромоляса и загуби от Виляреал

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:36, 27.01.2024
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
барселона възкръсна края отново сгромоляса загуби виляреал
Слушай новината

Виляреал победи Барселона с 5:3 в спиращ дъха спектакъл от 19-ия кръг на програмата в испанската Ла Лига, който се състоя на Олимпийския стадион "Луис Компанис" в каталунската столица.

Двубоят между двата тима премина през редица обрати, но на първо време Жерар Морено и Илиас Ахомаш осигуриха аванс от два гола в полза на гостите, след като се разписаха в края на първото и в началото на второто полувреме. За мароканеца това бе и негово дебютно попадение в професионалния футбол, което по ирония на съдбата дойде тъкмо срещу "лос блаугранас", в чиято академия е прекарал близо 10 години офанзивният състезател.

"Каталунците" отговориха чрез Илкай Гюндоган и Педри, които между 60-ата и 68-ата минута напълно заличиха пасива за своя тим, носейки равенството 2:2.

Силните минути за Барса продължиха и в 71-ата опасно центриране на Гюндоган предизвика автогол на Ерик Баи, с който домакините осъществиха пълен обрат и взеха преднина при 3:2.

Шест минути преди края на редовното време все пак паритетът на "Монтжуик" отново бе възстановен благодарение на Гонсало Гедеш, който отбеляза с диагонален удар от средна дистанция, за да направи резултата 3:3.

Голямата драма в мача обаче настъпи в 8-минутното продължение, в което първо домакините от Барселона поискаха дузпа за игра с ръка на Комесаня, но след преглед с ВАР съдията Хосе Луис Мунуера Монтеро прецени, че няма основания да отсъди 11-метров наказателен удар.

Така се стигна до 99-ата минута, когато Александър Сьорлот се възползва от кошмарна грешка в отбраната на "каталунците", за да отбележи за 4:3, а в самия край Хосе Луис Моралес завърши успешно светкавична контраатака на гостите, оформяйки крайното 5:3 в полза на "жълтата подводница".

По този начин Виляреал вече има 23 точки на 14-ото място в подреждането, докато Барселона остава с 44 пункта на 3-ата позиция, като футболистите на Шави вече изостават на 10 от лидера Реал Мадрид.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стават ли мигрантите оръжие срещу властта в САЩ?
Стават ли мигрантите оръжие срещу властта в САЩ?
Правителствата на Румъния и Франция с мерки след фермерските протести
Правителствата на Румъния и Франция с мерки след фермерските протести