НОВИНИ

Баскония завърши извън плейофите на Лига Ендеса за първи път от сезон 1994/1995 г.

Доброто представяне от пейката на Коди Милър-Макинтайър не успя да предотврати загубата със 106:100 от Реал Мадрид в последния кръг на редовния сезон.

коди милър макинтайър баскония класираха плейофите евролигата играят реал мадрид
bnt avatar logo
от БНТ
14:22, 13.05.2024
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Баскония на Коди Милър-Макинтайър се провали в опитите си да намери място в плейофите на Лига Ендеса. Американецът с български паспорт и неговите съотборници загубиха при гостуването си на Реал Мадрид със 106:100 в мач от последния 34-и кръг.

Съставът на Душко Иванович завърши сезона с 18 победи и 16 загуби, с което финишира на десетото място в крайното класиране на испанския елит. По този начин баските пропуснаха да се класират в Топ 8 за първи път от 1994/1995 г. насам след въвеждането на настоящия формат на първенството.

Дебютната част премина под знака на високата резултатност и след нейния край домакините си издействаха аванс от 2 точки. „Белите“ намериха начин да останат в ролята на лидери и в хода на втория период, за да поведат на голямата почивка с 56:47.

Това обаче не спря гостите при подновяването на играта, когато фиксираха 76:76 в края на предпоследния период. Интригата бе на дневен ред и на старта на финалната десетка, но мадридчани отново овладяха инициативата и лишиха своите съперници от победа.

Въпреки че този път се включи от резервната скамейка при завръщането си в игра, Милър-Макинтайър изнесе още един стойностен мач с екипа на баските.

Гардът блесна с 23 точки, 3 борби, 12 асистенции и 4 откраднати топки за 31 минути, прекарани на паркета. При стрелбата си той бе 4/9 от средна дистанция, 4/6 отвъд дъгата и 3/5 от линията за изпълнение на наказатени удари.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
До 10 години затвор грозят собственика на оръжието, с което беше простреляно дете в Арбанаси
До 10 години затвор грозят собственика на оръжието, с което беше простреляно дете в Арбанаси
Лудогорец излезе с официална позиция по повод безредиците на мача срещу ЦСКА
Лудогорец излезе с официална позиция по повод безредиците на мача срещу ЦСКА