НОВИНИ

БЧК раздава великденски пакети за бездомните в Русе

bnt avatar logo
от БНТ
11:13, 15.04.2023
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Великденски пакети за бездомните в Русе. Вече трета година Българският Червен кръст в града раздава на останалите без покрив козунаци и хранителни стоки.

Проблеми с алкохола преобръщат преди години живота на Христо. Постепенно той губи семейството си, работата си и дома си. Минал е през затвора и през други специализирани институции и днес разчита основно на Червения кръст.

Със съдействието на някои от търговските вериги в Русе от Българския Червен кръст зарадваха Христо и още близо 40 души с козунак за Великден и пакети с консерви, брашно, боб, леща и други хранителни продукти.

"Част от тях има къде да приготвят, други пък техни познати приготвят, защото това са лица, които принципно няма къде да живеят, но обитават различни места", заяви Антоанета Ябанозова, БЧК-Русе.

По неофициални данни в Русе има около 150 бездомни. Близо една трета от тях отказват да бъдат настанени в социални институции. През зимата Червеният кръст в града осигурява прехраната им в кризисната трапезария на улица "Гурко".

"Доволни са, благодарни са и знаят, че дори и да имат някакъв сериозен проблем през годината, БЧК винаги е отворен за тях", каза още Антоанета Ябанозова.

Хуманитарната организация подкрепя останалите без подслон за всичко, от което имат нужда: От съдействие за издаване на лични документи до помощ за явяване на ТЕЛК.

Репортер: Теодор Стамболиев

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Коко Гоф и Джесика Пегула записаха успехи за САЩ в отборния турнир "Били Джийн Кинг къп"
Коко Гоф и Джесика Пегула записаха успехи за САЩ в отборния турнир "Били Джийн Кинг къп"
Американският щат Монтана забрани TikTok за лични устройства
Американският щат Монтана забрани TikTok за лични устройства