НОВИНИ

Бебе оцеля при ракетен удар в прегръдките на майка си

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
20:25, 23.03.2022
9957
Чете се за: 02:45 мин.
Европа
Слушай новината

27-годишната Олга е тежко ранена след ракетен удар в Киев, но успява да спаси в прегръдката си 6-седмичната си дъщеря. Олга и нейният съпруг виждат в това спасение чудо. И въпреки травмите на майката, те са щастливи, че малката Виктория излезе победител в битката за живота си.

Олга, Дмитро и 6-седмичната Виктория са семейство от Киев, чиито живот се преобръща в нощта на 19 март.

"Събудих се от крясъците на Олга и звука на натрошено стъкло и сирени. Беше истински ад", разказва Дмитро.

От началото на войната, семейството всеки ден слушало писъка на сирените. С всеки изминал ден, зловещият тътен на снарядите все повече се приближавал към техния квартал. До кошмарната нощ, когато е ударена тяхната къща. Олга си спомня, че низ от случайности спасява живота на дъщеря й.

"Бебето се събуди и станах, за да я нахраня и изкъпя. Завих я с одеалце и я прегърнах, за да ѝ е топло. Тогава последва ударът. Скрих я под одеалото и мисля, че точно това я спаси. Не искам дори да си представям какво щеше да стане, ако в този момент Виктория беше в кошарката си. Бях ранена и от мен течеше кръв. В началото не разбрах какво се случва и помислих, че бебето ми е ранено", казва Олга.

Бебето оцелява в прегръдките на майка си. Дмитро едва успокоява съпругата си. Тя има множество наранявания по цялото тяло, но скоро ще я изпишат от болницата. Домът им е негоден за обитаване.

"Ето така изглежда мирът на руснаците. Ето такава е ситуацията тук. Така живеем ние - сред бомбардировки", казва той.

"Една от стените ни е напълно срината. Шест къщи около нас имат поражения, а също детската градина и близкото училище", казва Олга.

Любов по време на война - такава е историята на това младо семейство. Разбрали, че щом заедно са преживели този ужас, нищо не може да застане между тях.

Тяхната история по чудо е с щастлив край. Но много други семейства нямат този шанс. Само в Киев от началото на войната са убити над 220 цивилни. Четири от тях - деца.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиера на филма "Гладиатор", посветен на Боян Радев
Премиера на филма "Гладиатор", посветен на Боян Радев
Въоръжен с пластмасов пистолет обра бензиностанция в Тополовград
Въоръжен с пластмасов пистолет обра бензиностанция в Тополовград