НОВИНИ

Белгийски съд отмени правителствени мерки срещу Омикрон

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
12:18, 30.12.2021
Чете се за: 01:35 мин.
По света
Слушай новината

Върховният административен съд на Белгия временно спря правителственото разпореждане за затваряне на културни обекти в опит да спре разпространението на Омикрон. Мярката влезе в сила тази неделя.

Малка победа за белгийските театри, кина и концертни зали. Миналата седмица правителството взе решение за затварянето им, но съдът определи мярката като "несъразмерна".

Белгия връща ограничения - затваря кина и театри

Културните обекти ще продължат да приемат публика до максимум 200 души, като всички трябва да са с маски и с валиден сертификат за ваксинация, преболедуване или отрицателен тест за COVID-19. Други закрити развлекателни места като казина и боулинг зали остават затворени.

"Чувствахме, че решението е нечестно и се радваме, че беше коригирано. От друга страна, последните няколко дни бяха истински кошмар, защото не става дума просто да включим осветлението и да отворим вратите, а се изисква подготовка", заяви Анелеен Ван Троос, говорителка на верига кина.

Властите решиха миналата седмица да затворят кината и театрите, а спортните прояви да се провеждат без публика. Те обаче позволиха баровете, ресторантите, фитнес залите и други обекти да останат отворени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пътищата във Великотърновска област са проходими при зимни условия
Пътищата във Великотърновска област са проходими при зимни условия
Баща и дете са жертвите на катастрофата на пътя Русе - Бяла
Баща и дете са жертвите на катастрофата на пътя Русе - Бяла