НОВИНИ

Баща и дете са жертвите на катастрофата на пътя Русе - Бяла

bnt avatar logo
от БНТ
12:12, 30.12.2021
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Двама души загинаха при катастрофа между лек автомобил и тежкотоварен камион на пътя Русе - Бяла. Произшествието затвори за кратко рано сутринта пътната отсечка.

Тежка катастрофа на пътя Русе - Велико Търново взе две жертви

Инцидентът се случва на изхода на село Волово, в посока град Бяла. По първоначална информация лекият автомобил, с румънска регистрация, се е движил в посока Бяла. Преди десен завой обаче шофьорът губи контрол над автомобила и той навлиза в насрещното.

Удря се в насреща движещия се тир, с българска регистрация, след това се преобръща и пада в крайпътното дере. Загиват двама – баща и дете. 49-годишната майка от румънското семейство е в клиниката по травматология към русенската болница с множество травми. При инцидента по чудо без травми се разминава шофьорът на камиона.

"Той просто се завъртя, от заледеното може би, в насрещното дойде и се удари в мен, и изхвърча от пътя", сподели шофьорът на камиона.

Към момента пътят е отворен, а движението се регулира от служители на Пътна полиция. Снежната покривка в района е между един и два сантиметра, но на места видимостта е намалена заради гъста мъгла.

Междувременно още няколко пътни инцидента затрудниха движението по този път. Рано тази сутрин тир беше заседнал край Бяла. Друга кола пък се беше преобърнала на разклона за село Екзарх Йосиф, а в района на гара Бяла бус беше аварирал на жп линията, но беше изтеглен навреме и не попречи на движението. За щастие при тези произшествия няма тежко пострадали.

Репортер: Пламенка Тонева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Белгийски съд отмени правителствени мерки срещу Омикрон
Белгийски съд отмени правителствени мерки срещу Омикрон
Готви ли се нова помощ за бизнеса - работодателите на среща при президента
Готви ли се нова помощ за бизнеса - работодателите на среща при президента