НОВИНИ

Беноа Пер е „Мистър Sofia Open 2021“

 Беноа Пер
Снимка: Sofia Open
bnt avatar logo
от БНТ
13:43, 30.09.2021
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Беноа Пер беше избран за „Мистър Sofia Open 2021“. Французинът убедително спечели приза за най-харизматичен, чаровен, красив, привлекателен и изкусителен тенисист в тазгодишната нетрадиционната надпревара по време на турнира от категория ATP 250 в българската столица.

Пер убедително стана №1 и във вота на феновете в официалната Фейсбук страница на Sofia Open, и при гласуването на звездното жури от популярните родни дами.

Като „Мистър Sofia Open 2021“ Беноа Пер получи традиционен български калпак от естествена агнешка вълна и две мускалчета с розово масло във формата на куклички с носии.

Екстравагантният играч бе много радостен от признанието и особено от шапката. А на връчването на наградата стана свидетел миналогодишният шампион Яник Синер. Италианецът, който също бе сред номинираните, искрено се забавлява, а дори и снима първите минути на Пер с приза.

1060 точки отредиха Беноа Пер да бъде „Мистър Sofia Open 2021“. От първите часове на гласуването във Фейсбук той събра голям аванс пред другите номинирани. Гласовете на публиката бяха колаборирани с вота на звездното жури. Втори остана Лоренцо Музети, трети Вашек Поспишил, а в топ 5 влязоха още Гаел Монфис и Ласло Джере.

Беноа Пер се присъедини към Фернандо Вердаско и Николоз Басилашвили, които са първите двама победители в първия по рода си избор в тенис тура – съответно на Sofia Open 2019 и Sofia Open 2020.

„Много съм щастлив. Явно брадите се харесват, след като Вердаско и Басилашвили са спечелили преди мен, ама техните бради не са като моята“, каза с широка усмивка Беноа Пер – „Мистър Sofia Open 2021“.

„Много е забавно, много хубава идея“, добави Пер, който се впечатли и от факта, че полученият традиционен български калпак е от естествена агнешка кожа.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Освободиха Панагюрското златно съкровище, задържано в Дубай
Освободиха Панагюрското златно съкровище, задържано в Дубай
Без опашки пред Агенцията по вписванията в последния ден за подаване на годишни финансови отчети
Без опашки пред Агенцията по вписванията в последния ден за подаване на годишни финансови отчети