НОВИНИ

Берое изпусна да победи ЦСКА 1948

Двата отбора завършиха наравно 0:0 в мач от 11-ия кръг на Първа лига

Берое - ЦСКА 1948
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
18:58, 26.09.2023
Чете се за: 04:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Берое и ЦСКА 1948 завършиха наравно 0:0 в двубой от 11-ия кръг на Първа лига, игран на стадион "Берое".

Домакините бяха по активни на терена с изключение на последните десетина минути. Заралии тотално надиграха своя опонент и могат да съжалявта, че не спечелиха трите точки. Домакините остават на осмо място с 14 точки, а гостите от Бистрица са една позиция нагоре с 15 точки.

В следващия кръг старозагорци ще гостуват на Ботев Пловдив, а ЦСКА 1948 ще пътува до Враца срещу местния Ботев.

Първата опасност дойде в 5. минута, когато Политино намери Ойшос, а той стреля от въздуха, но Наумов спаси. Минута след това Годой бе изведен на стрелкова позиция и веднага отправи удар, но Наумов отново улови.

Ойшос също пробва удар от дистанция в 10. миниута, но топката мина над вратата. Минута след това Ойшос изведе по прекрасен начин Годой, а той финтира Петров и стреля, но топката мина на сантиметри от гредата.

Отново Годой отправи финалния удар след добра атака в 14. минута, но отново не успя да намери очертанията. Първата сериозна опасност за гостите дойде в 17. минута, когато Русев центрира в пеналта след статично положение, Чочев отклони топката с глава, а Симеон Петров я прати покрай вратата с удар от близка дистанция. Никола Илиев отправи удар с глава в 28. минута, но право в ръцете на Лунгарсо.

Отново Годой стреля от границата на пеналта в 37. минута, но топката мина над вратата. Две минути след това и Пенчев пробва удар от дистанция, но и той не успя да намери очертанията. Това бе и всичко най-интересно през първото полувреме и двата тима се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

Началото на второто полувреме беше за домакините, които вдигнаха оборотите и сериозно притесниха Наумов на няколко пъти. Още в 48-ата минута Сантяго Годой беше изведен страхотно от Ойос зад отбраната на ЦСКА 1948, излезе зад защитата и стреля, но Наумов спаси. 6 минути по-късно Чочев сбърка и това едва не донесе главоболия за Наумов. Ударът на Енцо Ойос се отклони в тялото на Симеон Петров и излезе ъглов удар.

В 65-ата Антонио Вутов опита да изненада вратаря Лунгарсо, който макар и с мъка, успя да избие. Но в 71-ата минута пак Наумов беше важната фигура за гостите, след като се разтегна под гредата и извади бомбен изстрел на Карлос Пачаме. А седем минути по-късно гостите искаха дузпа, след като Антонио Вутов падна на скорост в наказателното поле, но съдията Мартин Великов правилно прецени да не отсъжда нищо.

В края на мача и двата отбора тръгнаха в атаки, за да изненадат противника. Най-напред снажният Елитон скочи най-високо и с глава стреля, а вратарят на Берое Хуан Лунгаросо не мръдна от мястото си. За негов късмет топката излезе в аут. При ответната атака беройци бяха близо до голов удар, но Вини Трибуле беше спрян с фаул на скорост. Ивайло Чочев можеше да промени всичко в последната секунда, но изстрелът му с глава попадна в ръцете на вратаря.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Европрокуратурата съобщи за трима задържани за измами със средства за земеделие
Европрокуратурата съобщи за трима задържани за измами със средства за земеделие
Камелия Нейкова: Надявам се, че не може да се манипулира софтуерът на машините за вота
Камелия Нейкова: Надявам се, че не може да се манипулира софтуерът на машините за вота