НОВИНИ

Бетониране на природа в село Орешец

бетониране природа село орешец
bnt avatar logo
от БНТ
17:18, 09.07.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Твоята новина
Слушай новината

Сигнал за незаконно бетониране в село Орешец подава нашата зрителка Красимира Йовкова. Ето какво пише тя (текстът е без редакторска намеса):

Пейката и масата в началото на село Орешец са любимо място за фотографии на стотици минувачи. Бяха поставени по идея на дядо ми Йордан Иванов. Всъщност той ги и направи, и постави. Както и българското знаме. Както и поддръжката на всички тези съоръжения - помагаме му с каквото можем, но той инициира нещата.

Имаше много опити за "оскверняване" на мястото. Бяха поставяни какви ли не неща, знамето сме го намирали разкъсано, заварвали сме мястото в пълен хаос със сумати боклук, разхвърлян наоколо.

Но вчера беше "черешката на тортата". Мястото осъмна различно. Циментирано... Унищожава се истинска природна среда, нарушава се естествена гледка! Стои изкуствено и със сигурност не е "гледката", която много хора са виждали или очакват да видят...

Само за протокола: На влизане в селото има доста дупки на пътя, които чакат запълване. И то сериозни! Защо този бетон не се използва по предназначение за това? Та се чудя - защо драгият поставен (от кого ли?!) кметски наместник е допуснал това?! Или пък самият той е инициаторът на тази грозна постъпка...?!

Все въпроси с лесни и очевидни отговори. На властимащите в с.Орешец бих желала да споделя, че ръката Му отдава всекиму дължимото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Плащания по проекти за милиони са бавени с години в ДФ "Земеделие"
Плащания по проекти за милиони са бавени с години в ДФ "Земеделие"
Влак с ученици дерайлира в Австрия
Влак с ученици дерайлира в Австрия