НОВИНИ

Без промяна в цените на преференциалните карти за пътуване в Пловдив

Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
11:22, 01.02.2023
Чете се за: 02:00 мин.
Общество
Слушай новината

В Пловдив няма да има промяна в цените на преференциалните карти за пътуване в градския транспорт. От общинското предприятие обясниха, че ще използват националното подпомагане, за да задържат досегашните цени на ниво от 16 лева.

Тази сутрин, посещавайки бюрата за издаване на транспорти карти, пенсионери, инвалиди и ученици имаха очакване, че ще платят по-малко за тях.

Кирил Дамянов: "Къде отиват тези 100 милиона лева в момента, казаха че от "Лукойл" ще ги вземат нали. Те трябваше да се насочат в тази сфера, социалната сфера, сега ще ги приберат парите превозвачите. Говори се, че се приемат нещата на високо ниво и след това се зацикля, така се случи и с картите, днес пак са 16 лева".

От общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта" в града обясниха, че ще използват подпомагането, което държавата ще отпуска, за да задържат цените на сегашните нива с мотива, че превозвачите отдавна искат поскъпване точно на преференциалните карти за определени социални групи.

Георги Стоилов - ОП "Организация и контролна на транспорта", Пловдив: "На този етап обсъждаме нови цени на всички превозни документи. Въпросната карта от 16 лева е на много ниско ниво, та и сега е под минимумите и може би ще се запази".

В Пловдив реална промяна ще има единствено за децата до 10-годишна възраст, които ще пътуват безплатно. Техните родители трябва да посетят бюрата за транспортни документи, за да им извадят годишни карти.

Екип на БНТ-Пловдив

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дий Бост и АСВЕЛ Вильорбан отстъпиха на Партизан Белград в Евролигата
Дий Бост и АСВЕЛ Вильорбан отстъпиха на Партизан Белград в Евролигата
Гергана Топалова стартира с лесна победа в Анталия
Гергана Топалова стартира с лесна победа в Анталия