НОВИНИ

Без публика в следващото домакинство на Олимпик Лион

рен разби лион дома доближи топ
bnt avatar logo
от БНТ
17:38, 22.11.2021
Чете се за: 01:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Олимпик Лион ще изиграе следващото си шампионатно домакинство пред празни трибуни. Това обяви Футболната лига на Франция.

От становището става ясно, че ръководният орган ще започне разследване и затваря стадион "Групама", докато не вземе крайно решение за наказанието на Олимпик Лион след злополуката в дербито с Олимпик Марсилия.

В мача между двата отбора от 14-ия кръг на Лига 1, фен на домакините хвърли бутилка с вода по състезателя на гостите Димитрий Пайет. Играчът падна на земята и се наложи да му бъде оказана медицинска помощ. Главният рефер прибра двата отбора в съблекалните преди сблъсъкът да бъде прекратен.

След двубоя пострадалия футболист станал жертва и на расизъм. Президентът на Олимпик Лион Жан-Мишел Ола твърди, че главният съдия Руди Буке е променил решението си под натиска на гостите, макар от отбора от Марсилия да отрекоха информацията.

Дисциплинарната комисия ще обяви санкцията на Олимпик Лион на 8 декември (сряда). Срещата между Олимпик Лион и Рен е на 1 декември (сряда) от 22.00 часа и затова попада под новото решение, стадионът да бъде затворен в близкото бъдеще. Тогава ще стане ясна и съдбата на прекратения мач.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дефилето на младото вино започва с модно ревю в Пловдив
Дефилето на младото вино започва с модно ревю в Пловдив
10-годишно момиче дарява приходите от книгата си на болно бебе
10-годишно момиче дарява приходите от книгата си на болно бебе