НОВИНИ

Без решение за Украйна на коалиционния съвет. Разговорите продължават след посещението в Киев

Вера Александрова
от Вера Александрова
19:48, 26.04.2022
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Заседанието на коалиционния съвет приключи. Партньорите не са взели конкретни решения дали България трябва да изпраща военна помощ за Украйна.

"Темата остава отворена, конкретика няма. Решението ще се избистри след посещението на българската делегация в Украйна". Това каза след заседанието Станислав Балабанов от ИТН, който единствен говори пред медиите.

Той заяви, че са обсъждали ситуацията в Украйна и утрешното посещение на правителствената делегация в Киев.

Представител от страна на ДБ ще бъде ген. Атанас Атанасов, от страна на ИТН ще бъде самият Балабанов. БСП няма да изпращат човек.

"Като цяло ще продължат коалиционните разговори след като се приберем от Украйна, за да може да се запознаем с реалната картинка там. Ще проведем среща с г-н Зеленски, за да чуем и неговото мнение по темата и на база информацията, която получим в Украйна, ще обсъждаме на коалиционен съвет, за да е ясно всичко оттук нататък, как ще се случва като график в НС и в Министерски съвет", каза Балабанов.

"Всичко зависи от посещението ни в Украйна, за да сме информирани и продуктивни за бъдещи разговори между партньорите, за да се изчистят всички детайли. България трябва да има ясна, конкретна, единна позиция, да знаем какво в бъдеще ще бъде изпращано и под каква форма", каза още той.

Вижте във видеото повече за заседанието на коалиционния съвет и за предстоящото посещение на нашата делегация в Киев от Вера Александрова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 35 български шофьори са блокирани в Белгия заради досъдебно производство срещу фирмата превозвач
Над 35 български шофьори са блокирани в Белгия заради досъдебно производство срещу фирмата превозвач
Войната в Украйна: Заплаха за Приднестровието в Молдова
Войната в Украйна: Заплаха за Приднестровието в Молдова