НОВИНИ

Без зрители на церемониите по откриването и закриването на Олимпиадата?

без зрители церемониите откриването закриването олимпиадата
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
07:20, 06.07.2021
Чете се за: 01:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Организаторите на предстоящите Летни олимпийски игри в Токио възнамеряват да откажат допускането на зрители на церемониите по откриването и закриването на Игрите, съобщава ТАСС, позовавайки се на националния вестник „The Asahi“.

Отбелязва се, че в момента този въпрос е на етап окончателно одобрение. В същото време представители на Международния олимпийски комитет и членове на чуждестранни делегации ще могат да присъстват на церемониите по откриване и закриване на Игрите.

Предполагаше се, че ще има около 10 000 такива зрители, но организаторите възнамеряват да намалят техния брой. Очаква се това да бъде обявено официално след резултатите от петстранната среща на организаторите, която е насрочена за 8 юли.

Олимпийските игри в Токио трябваше да се проведат от 24 юли до 9 август 2020 г. Поради пандемията състезанията бяха отложени за една година; те ще се проведат от 23 юли до 8 август.

На 20 март организаторите най-накрая решиха да проведат игрите без чуждестранни фенове. На 21 юни беше определен лимит от 10 000 души за допускане на местни зрители, степента на заетост на спортните съоръжения по време на състезанието не трябва да надвишава 50%.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Колко ще плащаме за чадъри и шезлонги по плажовете това лято
Колко ще плащаме за чадъри и шезлонги по плажовете това лято
Между 800 и 1500 фирми са засегнати от хакерската атака срещу американска софтуерна компания
Между 800 и 1500 фирми са засегнати от хакерската атака срещу американска софтуерна компания