НОВИНИ

Безупречен Джокович елиминира Надал в дуела на титаните

Сърбинът се възползва от проблемите на своя съперник в мач, който по всяка вероятност бе последен помежду им

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
15:23, 29.07.2024
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
париж 2024 гледайте джокович надал живо бнт бнт bntnewsbg sport
Слушай новината

Новак Джокович си проправи път до осминафиналите на олимпийския турнир при мъжете на Игрите в Париж. Най-добрият сръбски тенисист триумфира в дуела на титаните срещу Рафаел Надал с 2:0 сета (6:1 и 6:4) в мач от втория кръг, който се изигра на корт „Филип Шатрие“.

По всяка вероятност това бе и последния мач между двамата, като той беше под №60. В Сърбинът вече води с 31:29 победи срещу испанеца. Ноле се възползва максимално от физическите проблеми на Матадора и това си пролича в първия сет, когато нямаше спиране. Впоследствие Рафа показа много по-добро лице във втората част, но в крайна сметка рекордьорът по титли от Големия шлем не се огъна в решителните моменти.

В следващия кръг Джокович ще излезе срещу победителя от двойката между германеца Доминик Кьопфер и италианеца Матео Арналди, докато Надал ще пренасочи усилията си в турнира на двойки, където си партнира с Карлос Алкарас.

Сърбинът бе безпощаден през първия сет. Той на бърза ръка стигна до два бързи пробива и без проблеми спечели своите подавания, притисне до стената своя съперник. Въпреки че испанецът взе едно от подаванията си, Ноле продължи с наказателната си акция за 6:1.

Сърбинът започна ударно и втората част. Рекордьорът по титли от Големия шлем отново се поздрави с два бързи пробива, с което си отвори пътя към победата при 4:0. В този момент Рафа влезе в релси и превъзмогна проблемите, показвайки, че все още има какво да предложи както на публиката, така и срещу своя опонент, за да се върне при 4:4.

Джокович обаче не се притесни от този факт. Той първо проби испанеца, а след това измъкна и подаването си, за да смълчи публиката във френската столица, която често го освиркваше и да триумфира в още един дуел във величественото съперничество между двамата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Истории от Париж - Ивет Лалова и екипът на БНТ зад кадър
Истории от Париж - Ивет Лалова и екипът на БНТ зад кадър
Люис Хамилтън: Със смесени чувства съм
Люис Хамилтън: Със смесени чувства съм