НОВИНИ

Билети от 12 до 24 лв. за мачовете на България с Литва и Грузия

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:05, 25.08.2021
Чете се за: 04:22 мин.
Спорт
билетите мачовете българия литва грузия вече продажа
Слушай новината

БФС официално пусна в продажба билетите за домакинските мачове на националния отбор по футбол на България през септември.

Идния месец на "лъвовете" им предстои мач от Световните квалификации за Мондиала в Катар, като на 5 септември приемаме у дома тима на Литва от 19.00 часа.

Три дни по-късно пък селекцията на Ясен Петров ще изиграе приятелски мач срещу Грузия, от 19.30 часа, отново на Националния стадион "Васил Левски".

Снимка: БФС

Цените на билетите и за двете срещи варират между 12 и 24 лева, като от БФС призовават всички зрители на стадиона да спазват противоепидемичните мерки и да носят предпазна маска.

Ето и цялото съобщение, публикувано от БФС:

"Билетите за предстоящите домакински мачове на мъжкия национален отбор на България – световната квалификация срещу Литва на 5 септември от 19.00 ч. и контролата срещу Грузия на 8 септември от 19.30 ч. на Националния стадион „Васил Левски“ – вече са в продажба.

Билети за срещите с Литва и Грузия могат да бъдат закупени онлайн, като новото партньорство на Българския футболен съюз с iPass дава възможност на потребителите сами да принтират билета си или да го изтеглят на електронно устройство.

Допълнително феновете на „лъвовете“ имат възможност да се сдобият с билети от всички офиси на EasyPay в страната, както и от касите на стадион „Васил Левски“ от 3 септември.

Цените на билетите за предстоящите два мача са както следва:

Сектор А – 24 лв.

Сектор В – 15 лв.

Сектори Б и Г – 12 лв.

ВИП сектор – 200 лв.

Българският футболен съюз подчертава, че въпреки 20-процентното облагане на билетите за спортни състезания, БФС запазва установената си ценова политика, като всички билети са с включен в цената ДДС.

Предвид епидемиологичната обстановка в страната, БФС призовава зрителите да спазват указанията за минимална дистанция помежду си, да носят предпазни маски през цялата продължителност на срещите и да спазват конкретните си места на трибуните.

При неспазване на протокола на УЕФА или разпоредбите на българските здравни власти, нарушителите ще бъдат отстранявани от стадиона. Задълженията на притежателите на билети са следните:

НЕ следва да посещават стадиона и задължително трябва да уведомят местните здравни власти за инструкции в случай, че изпитват симптоми, типични за COVID-19.

НЕ следва да посещават стадиона в случай, че са дали положителна проба за COVID-19 в предишните 14 дни или са били в контакт с доказано заразени лица.

Следва да потвърдят, че са наясно с рисковете, свързани пандемичната ситуация.

Следва да информират местните здравни власти и организаторите на мача при положителен тест за COVID-19 в 14-дневен срок след провеждането на мероприятието.

Да спазват всички правила в извънредната обстановка.

Всеки зрител ще трябва да има готовност да представи билет и документ за самоличност на входовете на НС „Васил Левски“. Призоваваме привържениците да заемат местата си възможно най-рано с цел предотвратяване на евентуални струпвания.

Напомняме, че малолетни зрители могат да присъстват на стадиона единствено с пълнолетен придружител, който е длъжен да попълни изискваната от закона декларация"

Припомняме ви, че освен двубоите срещу Литва и Грузия, Българският национален отбор ще гостува и на действащия европейски шампион Италия в мач от Световните квалификации. Двубоят на стадион "Артемио Франки" във Флоренция е на 2 септември от 21.45 часа.

Всички мачове на момчетата на Ясен Петров през септември ще може да наблюдавате НА ЖИВО в ефира на БНТ 1, БНТ 3, както и нашия сайт bntenws.bg/sport

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Сиела Норма": Имаме конструктивен подход с ЦИК, изборите няма да пострадат
"Сиела Норма": Имаме конструктивен подход с ЦИК, изборите няма да пострадат
Бивш затворник от Гуантанамо става министър на отбраната в Афганистан
Бивш затворник от Гуантанамо става министър на отбраната в Афганистан