НОВИНИ

БДЖ мемета: Благодаря, че ме докарахте жив!

Виктор Борисов
от Виктор Борисов
14:43, 25.08.2024
Чете се за: 03:10 мин.
У нас
Снимка:
Слушай новината

Куриозните случаи в Българската държавна железница или с други думи изказана абревиатурата "Боже, дано стигна жив!" отново развихриха въображението в мрежата. Вдъхновиха мемета, които безспорно биха могли да станат запазена марка на БДЖ, както и на хора с чувство за хумор.

В тях са замесени нови отворени позиции в БДЖ, отстъпки за пътуващите, математически задачи, фитнес карти, та дори и се стигна до олимпиада по "бутане на влак". И не, не е виц, защото пътници бутаха влак и той стигна почти навреме до Димитровград. И само се чудим дали вчерашните пътуващи за Бургас все пак успяха да стигнат до морето...

В мрежата предлагат в БДЖ да въведат услуга "самоучастие в пътуването". Така, хем щяло да бъде световна атракция, не само сред търсачите на силни усещания, но и тези, които се "захванат за работа" ще получат отстъпки.

Дадоха предложение и за задача по математика за първи клас, но не от типа "от една тръба в друга", а "народът бута влака".

Появиха се и промоции.

Което всъщност не е толкова лоша идея, защото хем пътуваш безплатно, хем няма нужда да ходиш на фитнес.

От БДЖ активно набират и хора. В позицията се казва, че трябва да са добре сложени и задължително да притежават физически качества поне на олимпийски шампиони.

И ако по света има влакове, които се движат с нечувана за българските ширини скорост... То у нас за всеки случай е важно локомотивът да е пълен с "работна ръка", че с БДЖ никога не се знае.

Провокация се отправя и към японците... Поне в нещо да сме по-добри от тях!

"Ако имаше Олимпиада по бутане на влак, щяхме да ги прегазим сичките нации!
Начи, няма как да бъде унищожен народ, който само с 4 случайни пътника и няколко случайни служителr, може да бута 114-тонен влак и тоя влак да закъснее само с 9 минути! Алоооо, Япония, а? Вие това можете ли го".

БДЖ вицовете се превърнаха в ежедневие. Къде на шега, къде не, потребителите в мрежата се шегуват, че влаковете у нас се движат на мускули.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Патриарх Даниил за приетия закон за църквата в Украйна: Защо управниците тормозят народа си?
Патриарх Даниил за приетия закон за църквата в Украйна: Защо управниците тормозят народа си?
Пак заради безводие протест блокира главния път Пловдив-Смолян
Пак заради безводие протест блокира главния път Пловдив-Смолян