НОВИНИ

Благотворителна кауза: Фестивалът "Varna Rock Adventure" събира средства за онкоболни деца

bnt avatar logo
от БНТ
12:38, 13.08.2023 (обновена)
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

За трета поредна година мотоклубът "Братя във вятъра" организира във Варна благотворителния фестивал "Varna Rock Adventure". Със средствата, събрани по време на рок феста, ще бъдат купени апаратура и оборудване за Клиниката по детска хематология и онкология във варненската болница "Света Марина".

"Varna Rock Adventure" - един благотворителен фестивал с кауза на рокерите с големи сърца и техните приятели - това са само част от нещата, които могат да бъдат казани за рок събитието във Варна това лято.

"На нас това ни носи радост и удовлетворение от постигнатата цел, която сме си положили, каузата, която сме успели да защитим. Това ни носи удовлетворение", казва Милен от мотоклуба "Братя във вятъра".

Така магията на рока събра стотици хора с добри сърца в парка на варненския район Аспарухово, за да покаже, че "Заедно можем", каквото е и мотото на феста.

"Самите артисти са до голяма степен мотивирани поради тази причина. Като излязат тук и заради тях идват хора да ги видят и чуят, по този начин намираме още повече приятели, съмишленици. Хора, които идват тук, за да слушат добра музика, за да се повеселят, но кой каквото има на сърце и може да помогне за каузата", коментира Бранимир от мотоклуба "Братя във вятъра".

"Като има кауза е още по-съкровено, защото едно е да се забавляваш, да изкарваш някакви пари, друго е да правиш добро в същия този момент. Да събираш пари за някаква идея, за онкоболните деца. Няма по-трогателно нещо от това да се погрижим за децата", каза музикантът Васко Кръпката.

Събирането на дарения за детската онкохематология ще продължи и на 19 август. Тогава урните ще бъдат разпорожени на Аспаруховския плаж, който по традиция е домакин на гала събитието на лятото - "Най-дългата вечеря на плажа".

Репортер: Мариана Малева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Васил Панайотов пред БНТ: Защо през тази година да не атакуваме топ 4
Васил Панайотов пред БНТ: Защо през тази година да не атакуваме топ 4
Георги Минчев пред БНТ: Локомотив Пд иска да играе атрактивен футбол и да побеждава
Георги Минчев пред БНТ: Локомотив Пд иска да играе атрактивен футбол и да побеждава