НОВИНИ

Георги Минчев пред БНТ: Локомотив Пд иска да играе атрактивен футбол и да побеждава

георги минчев бнт локомотив иска играе атрактивен футбол побеждава
bnt avatar logo
от БНТ
12:32, 13.08.2023
Чете се за: 04:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Нападателят на Локомотив Пловдив Георги Минчев беше специален гост в предаването "Арена спорт", в което коментира добрия старт на "черно-белите" през новия сезон в Първа лига.

След първите пет кръга пловдивчани делят върха с Черно море с актив от по 13 точки, а според Минчев ключът към успехите се крие в постоянството.

"Постоянството е ключът. Много добре ни се получават нещата в началото на първенството. Ситуацията е клуба е спокойна. Каквото е било преди, вече е в миналото и в момента футболисти, ръководство и публика вървим рамо до рамо. Феновете наистина са много взискателни, но и те допринасят за нашите добри резултати, защото винаги ни подкрепят на 100%", започна 28-годишният футболист.

"Нямаме конкретна цел. В началото на сезона целите са винаги високи. Ние искаме да играем атрактивно, да радваме нашата публика и да побеждаваме във всеки един мач. Докъде ще ни стигнат силите, времето ще покаже. Мисля, че засега всички са доволни", продължи той.

Голмайсторът коментира и сътресенията в клуба и как те влияят върху работата на играчите и тази на старши треньорът Александър Томаш.

"Треньорът гледа да ни държи встрани от тези неща. Смятам, че те вече са уточнени и няма да има проблеми занапред", сподели Минчев

"Наставникът иска да играем атрактивно, с много положения и да вкарваме голове. Има и такива мачове като срещу Пирин, в които нещата не се получават, но те са най-трудните. Важното е да побеждаваш", коментира още бившият състезател на Литекс и ЦСКА.

Нападателят на "смърфовете" сподели още, че според него клубът има сили да се намеси в битката за медалите в Първа лига и разкри малко повече как се чувства след завръщането си на "Лаута" през това лято след престой в Латвия.

"Лично аз мисля, че можем, но времето ще покаже. Клубът не иска да ни обременява с някакви очаквания, така че играем мач за мач и каквото стане. Винаги съм казвал, че Локомотив Пловдив е моят роден дом. Атмосферата ми е позната, защото имаше някои момчета, с които работихме и при предишния ми престой. Имаше и такива, с които тепърва се запознах, но смятам, че вече всичко е наред. Нямах нужда от време за адаптация", заяви роденият в Русе футболист.

Накрая играчът на Локомотив Пловдив говори и за случващото се в националния отбор на България, като си пожела отново да получи повиквателна за представителния ни тим, за който до този момент той има записани 9 мача и 1 гол.

"Резултатите в националния отбор в последните няколко години не са добри, но се работи, за да може това да се промени. Според мен е важно момчетата в националния тим да се раздават за държавата си и резултатите един ден ще дойдат. Разбира се, всяка една победа дава самочувствие на играчите. Аз съм бил там и знам колко лошо влияят коментарите, когато влезеш в негативна серия. Надявам се момчетата да получат подкрепа, защото без не става. Надявам се и аз да получа повиквателна. Винаги съм готов да защитавам цветовете на България. Ако господин Кръстаич прецени, че има нужда от мен, ще се отзова с най-голямо удоволствие", завърши Георги Минчев.

Какво още сподели Георги Минчев, включително и за престоя си в чужбина, гледайте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Благотворителна кауза: Фестивалът "Varna Rock Adventure" събира средства за онкоболни деца
Благотворителна кауза: Фестивалът "Varna Rock Adventure" събира средства за онкоболни деца
Транспортният министър Гвоздейков смени ръководството на БДЖ заради слаби резултати
Транспортният министър Гвоздейков смени ръководството на БДЖ заради слаби резултати