НОВИНИ

Близки на загинали на пътя протестираха в София

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
20:32, 10.09.2023
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Национален протест срещу войната по пътищата се проведе в София.

Протестиращите се събраха в центъра на столицата в т. нар. "триъгълник на властта". Те шестваха до пешеходната пътека на улица "Гурко", където пиян шофьор премаза 15-годишният Филип. Хората почетоха паметта на момчето с минута мълчание.

Протестиращите настояват спешно да се приеме краен срок за експертизите за употреба на алкохол и наркотици, както и засилен контрол от страна на МВР. На протеста присъстваше и бащата на Явор, който, заедно с приятелката си Ани беше убит от шофьор на пешеходна преди няколко месеца на булевард "Сливница".

"Толкова убити деца, толкова почернени семейства. Експертизи няма, бавят се изключително много време. Тези дела да не се водят с години, да има много бързи срокове, те не са задържани. На Явор и Ани е на свобода, нашият не е задържан. На всичките 54 семейства, които сме се събрали, убийците на свобода, те имат шофьорски книжки", каза Петя Иванова, майка на убито на пътя дете.

"Нямаш ли морал в себе си, какъвто ще закон да те гони, врата в пустиня. Това общество няма ли зрялост в главата си, е абсурд. Това дете е убито от обществото, от тези които позволиха на този да позволи да се качи в колата".

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пламен Камбуров триумфира в дебютното издание на "Планинско Тодор Славов"
Пламен Камбуров триумфира в дебютното издание на "Планинско Тодор Славов"
Денис Шрьодер бе избран за MVP на световното по баскетбол
Денис Шрьодер бе избран за MVP на световното по баскетбол