НОВИНИ

Кои са полицаите и лекарят, спасили 6-дневно бебе?

bnt avatar logo
от БНТ
18:42, 10.09.2023
Чете се за: 02:27 мин.
Регионални
Слушай новината

Полицаи и спешен медик от Ветово спасиха 6-дневно бебе. Бързата им намеса е върнала към живота детето, което е било почти в клинична смърт, без дишане и сърдечна дейност.

Празничният 6 септември започнал с традиционен обход на района за ветовските полицаи Йордан Стефанов и Ивайло Иванов. Пожар до главния път Русе – Варна отвежда патрула от Ветово до разклона за Сваленик.

На мястото бързо пристигат огнеборци, които се заемат с гасенето на пожара. Тогава до полицаите спира автомобил с видимо притеснени и изплашени мъж и жена, пътуващи от Исперих към Русе.

"Жената в ръцете имаше малко бебе. Помоли ни за помощ, като ни каза, че детето е спряло да диша", обясни мл. автоконтрольор Йордан Стефанов, РУ – Ветово.

Полицаите подават веднага сигнал за случая и без да се замислят, тръгват към Центъра за спешна медицинска помощ във Ветово с майката и детето в патрулната кола.

"За около 4 минути успяхме да пристигнем. Нямаше време да се мисли. Всичко мина като на лента, като на филм. Адреналинът беше висок", каза ст. полицай Ивайло Иванов, "Охранителна полиция" – Ветово.

Дежурният фелдшер Галя Маринова също не губи време и се заема с борбата за живота на 6-дневното дете.

"Детето е било почти в клинична смърт. Използвала е и вакуум, след което кислород са му пуснали от линейката", обясни Красимир Николов, фелдшер в Центъра за спешна медицинска помощ във Ветово.

"След като лекарката успя да го върне към живот, то проплака и тогава се почувствахме много щастливи. Това е най-голямата награда за нас - детенцето е живо и здраво", каза ст. полицай Ивайло Иванов.

След допълнителни прегледи и наблюдение в русенска болница детето вече е напълно възстановено в дома си в Исперих.

Репортер: Андрей Кючуков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ремарке на тир се запали на АМ "Тракия" край Войводиново, движението се пренасочва
Ремарке на тир се запали на АМ "Тракия" край Войводиново, движението се пренасочва
50 дни след убийството на Димитър жители на Цалапица отново излязоха на протест
50 дни след убийството на Димитър жители на Цалапица отново излязоха на протест