НОВИНИ

Близо 200 туристи бяха блокирани с часове на летище София заради повреден самолет

Светозар Костадинов
от Светозар Костадинов
21:52, 02.06.2023
6571
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Сигнал до БНТ. Почти 200 туристи, пътуващи за Анталия, останаха блокирани с часове на летище София. Сред тях е имало и малки деца.

Полетът им е трябвало да излети в 11 часа сутринта. След като се оказало, че има технически проблем със самолета, им е обяснено да изчакат първо половин час, след това до 15.00 часа.

Впоследствие става ясно, че трябва да бъде изпратен друг самолет от Турция, който обаче пристига на летището след 20.00 вечерта. Оказва се, че той е по-малък и не може да събере всички пътници, поради което се е наложило 30 души доброволно да се откажат от пътуването, което довело до допълнително напрежение.

Вторият самолет е излетял минути преди 22 часа тази вечер.

От летище София обясниха за БНТ, че чартърът е на турска компания, която се е наложило да го смени заради повреда. След като пътниците са качени в новия самолет обаче е трябвало да изчакат също доста време, за да получат разрешение за излитане.

До момента не сме открили представителите на туристическата компания за коментар. Ето какво разказа една от пътничките:

"Свалиха ни от самолета, сутринта трябваше да излетим в 11:10 от летище София. Поради технически проблем на самолета казаха, че ще отнеме 10 минути да го разрешат проблема, но отне повече и ни върнаха на терминала. Чакахме 2 часа без никаква информация да ни бъде дадена. До 15 часа не научихме нищо, след това ни казаха, че в 17 часа трябва да пристигне самолет от Турция, който да излети към 20 ч. До 20.30 ч. сме чакали самолета, който дойде. Беше по-малък и казаха, че около 20 човека трябва доброволно да се откажат от полета си", каза Невелина Марковска.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Локомотив Пловдив победи Черно море с дузпа в самия край на мача
Локомотив Пловдив победи Черно море с дузпа в самия край на мача
Григор Димитров след победата над Руусувуори: Някак си условията бяха в моя полза
Григор Димитров след победата над Руусувуори: Някак си условията бяха в моя полза