НОВИНИ

Варна е домакин на международен турнир по плажен футбол

варна домакин международен турнир плажен футбол
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
20:21, 02.06.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Варна е домакин на международно състезание по международен футбол. Надпреварата е вид генерална репетиция за отборите, класирали се за Шампионската лига, която ще се проведе този месец в Португалия.

На плажната ивица на варненския квартал „Аспарухово“ тимът на Спартак Варна се подготвя за своето седмо участие в най-престижния турнир по плажен футбол.

„Благодарение на община Варна, която за седма поредна година застава зад тази инициатива, турнирът става все по-популярен. От известно време тимът ни се готви активно, другата седмица пътуваме за Португалия. Надяваме се да се представим достойно. Това ще е наше седмо участие в Шампионската лига. Натрупахме много успехи и победи в този турнир. Надяваме се и сега да ги преследваме до последно. Изтеглихме тежка група, но вече няма слаби отбори, защото плажният футбол много се разви. Смята, че имаме какво да предложим насреща и ще го направим“, заяви наставникът на Спартак Варна – Симеон Христов.

Общината на морската ни столица вече подготвя направата на плажно първенство, което да стартира от догодина.

„Приоритет на община Варна са морските, водните спортове. Всички могат да бъдат спокойни, че ще продължим традиционните събития. Варна, като морска столица, има нужда от лига по плажен футбол. Има много желаещи и повече от 20 школи по футбол в града и околията. Вчера имахме разговори с председателя на Зоналния съвет към БФС. Сега предстоят уточнявания с г-н Христов как точно да направим плажно първенство. Това ще се случи догодина.“, каза от своя страна Кристиян Димитров – директор на дирекция „Спорт“ към община Варна.

Целият репортаж от предаването на БНТ 1 „България в 60 минути“ вижте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тодор Михалев не влезе във финала на Световната купа по модерен петобой в Анкара
Тодор Михалев не влезе във финала на Световната купа по модерен петобой в Анкара
Последно сбогом с големия актьор Борис Луканов
Последно сбогом с големия актьор Борис Луканов