НОВИНИ

Блок в Русе се наводнява при всеки дъжд заради некачествен ремонт

bnt avatar logo
от БНТ
07:42, 19.02.2021 (обновена)
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Жилищен блок в Русе се наводнява при всеки дъжд и снеготопене. Една от причините е "престарал" се строител, който положил слой върху слой, асфалт върху асфалта по Придунавския булевард в града. Така нивото на пътя е станало по-високо от тротоара, а при всеки по- силен дъжд, водата се изсипва директно в основите на блока, създавайки опасност от пропадането му.

Следите от наводненията личат по стените на входа. Жителите на блока споделят, че често се налага да го пребоядисват.

Проблемът се появява след реконструкция на булевард "Придунавски". При тези дейности пътят е вдигнат с около 20 см по-високо от тротоара, а тротоарът е около педя по-висок от входа. Така се събира вода, която няма къде да се оттича. Отводнителните канали са асфалтирани.

Подходите към гаражите в блока са разбити, тъй като мястото пред блока е използвано по време на реконструкцията на булеварда, за преминаване на тежки машини и камиони.

Обещания от кметството за решаване на проблема жителите са получавали многократно, но до момента нищо не се е променило.

Зам.-кметът на Община Русе Магдалина Илиева заяви пред БНТ, че вследствие на недобро изпълнение на реконструкцията на булеварда пред блок "Москва", нивелетата на пътя е повдигната. Това изисква изготвянето на проект за нова нивелета и да се предвиди отводняване на пътното платно. Илиева увери, че в бюджета за тази година е предвидено изработването на проект за този ремонт и през следващата година той ще бъде изпълнен.

Повече подробности вижте в прякото включване на Теодор Стамболиев

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проф. Ива Христова: Категорично - хората над 65 години могат да се ваксинират с "Астра Зенека"
Проф. Ива Христова: Категорично - хората над 65 години могат да се ваксинират с "Астра Зенека"
Експерти: Фугите на Лъвов мост ще се ремонтират, но не сега
Експерти: Фугите на Лъвов мост ще се ремонтират, но не сега