НОВИНИ

Жестоко убийство в Ново село, жертвата е англичанка

bnt avatar logo
от БНТ
06:04, 19.02.2021 (обновена)
6106
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

26-годишен мъж от Горна Оряховица е задържан за жестокото убийство във великотърновското Ново село, съобщиха днес от областната дирекция на МВР. Жертвата е 62-годишна британска гражданка, която в последните години живеела сама в селото. В откриването и залавянето на мъжа участвали и местни жители, които вчера направили обход в покрайнините на селото, където се укривал.

62-годишната Роуз живеела сама в Ново село от около 8 години.

В продължение на два дни никой не я видял. Не отговаряла и на телефона си. Това накарало хората в селото да си усъмнят, че нещо се е случило с нея.

„Така изпратихме двама англичани да видят какво става с нея, които сварват там непознат мъж, който при вида им побягва през дворовете", каза кметът на Ново село Христо Христов.

В дома й открили непознат мъж, който избягал, след като ги видял. Жената била открита мъртва в селскостопанска постройка. На място пристигали екипи на полицията, а в издирването се включили и местни хора от селото.

„Започнахме обход на близките до пътя къщи, навързахме някои неща и търсейки дядо Георги, който си мислехме, че може да познава това лице, опитния инспектор веднага разбра, че дядо Георги има гости", каза още кметът на селото.

Мъжът е задържан и по неофициална информация е направил самопризнания за убийството. Версиите за жестоката трагедия тепърва ще се изясняват. Разследването по случая продължава.

Автор: Мирела Дончева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пандемията от COVID-19 - основен акцент във виртуалната среща на Г-7
Пандемията от COVID-19 - основен акцент във виртуалната среща на Г-7
И слънце, и облаци днес
И слънце, и облаци днес