НОВИНИ

Блокираха главни пътища заради закриване на Районни управления

bnt avatar logo
от БНТ
17:06, 17.06.2022
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Жители на Стражица и Полски Тръмбеш блокираха три основни пътни артерии преди обяд днес. Причината е готвеното закриване на Районните полицейски управления в двете общини. Според хората, това решение ще доведе до увеличаване на престъпността в малките населени места и настояват незабавно да бъде отменено.

Хората в Полски Тръмбеш и Стражица казват, че се страхуват да останат без постоянно полицейско присъствие, защото това поставя сигурността им в сериозна опасност.

Точно в 10 часа, хората блокираха движението по главните пътища Велико Търново Русе при село Петко Каравелово, Плевен Русе при село Масларево и София Варна при Стражица и настояха за отмяна на заповедта на вътрешния министър за закриване на полицейските управления, която трябва да влезе в сила от 1 юли.

И в момента не във всяко населено място има полицейски инспектор, квартален, а сега със закриването на Районното полицейско управление се намаляват още тези бройки. За нас не е важно да има полицейски патрули, които да се придвижват, за нас е важно да има във всяко по-голямо населено място, полицейско присъствие, така както беше обещано, но не се случи, смята Георги Чакъров кмет на община Полски Тръмбеш.

Над 4000 души от двете общини са подкрепили протестна подписка, която е изпратена до Министерството на вътрешните работи и Върховния административен съд. Те се заканиха, че ако исканията им не бъдат изпълнени, пътните блокади ще продължат.

Репортери: Мирела Дончева, Зорница Илиева, Ивелин Станев

Гледайте още теми от "България в 60 минути"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Методи Деянов: ЦСКА 1948 играе честно и залага на българи, затова избрах клуба
Методи Деянов: ЦСКА 1948 играе честно и залага на българи, затова избрах клуба
ЦСКА 1948 подписа с половин дузина млади таланти
ЦСКА 1948 подписа с половин дузина млади таланти