НОВИНИ

БЛС сезира прокуратурата заради агресията срещу лекар в Русенско

диалогът блс надзорния съвет нзок продължава следващата седмица
bnt avatar logo
от БНТ
18:45, 17.01.2022
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Българският лекарски съюз сезира прокуратурата на Република България и настоява за незабавни действия от страна на компетентните органи заради упражнената вербална и физическа агресия срещу д-р Ивайло Иванов в кабинета му в с. Ново село, Русенско.

В репортаж на БНТ разказахме как Венцислав Ангелов, известен като Венци Чикагото и съпругата на починал ваксиниран човек са влезли в кабинета на д-р Ивайло Иванов и са му потърсили сметка за поставена ваксина "Янсен", която, според тях, е довела до трагичните последици.

Ето и цялата позиция на БЛС:

"От клипове, публикувани в социални мрежи, се вижда как двама души влизат в кабинета на общопрактикуващия лекар, започват да го снимат, задавайки му въпроси и в присъствието на медицинската сестра се стига до физическа агресия, придружена от непрекъсната вербална атака и отказ да се напусне кабинета.

Български лекарски съюз е категоричен, че няма да търпи лекари да бъдат унижавани, подлагани на тормоз и душени, докато се опитват да си вършат работата и настоява законът да бъде приложен с цялата му строгост!

Пороят от обидни думи, придружени със закани за убийство и затвор, размяната на юмруци и опита за душене на медицинско лице са недопустими!

Съсловната организация е категорична, че подобна агресия е грозна, унизителна, крайно неприемлива, прекрачва всички граници на нормалността и настоява за бързи действия от страна на Прокуратурата. БЛС се ангажира с юридическата защита на д-р Ивайло Иванов, както и на всеки друг лекар, който е подложен на насилие. Цялата организация, с всички налични ресурси, ще направи необходимото, за да бъдат подведени под отговорност виновните.

Припомняме, че на телефон 02/ 9 07 07 07 могат да бъдат подавани сигнали за упражнена агресия над лекари и специалисти по здравни грижи. Те ще бъдат незабавно предавани до Главния прокурор, съгласно подписаното споразумение между БЛС, МЗ и Прокуратура на Република България."

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Роберт Левандовски спечели приза "Най-добър футболист на ФИФА" за 2021 г.
Роберт Левандовски спечели приза "Най-добър футболист на ФИФА" за 2021 г.
Фон дер Лайен отмени прояви в ЕП заради COVID-19
Фон дер Лайен отмени прояви в ЕП заради COVID-19