НОВИНИ

Агресия срещу лекар заради поставена ваксина в Русенско

bnt avatar logo
от БНТ
18:03, 17.01.2022
19201
Чете се за: 03:07 мин.
У нас
Слушай новината

Венцислав Ангелов, известен като Венци Чикагото, се сби с личен лекар в Ново село, Русенско. От видео, излъчено на живо във Фейсбук става ясно, че причината е поставена ваксина, след която, по думите на Ангелов, имало трагични последици.

Вижда се бурен спор, окървавен лекар и Ангелов, който е превързван от медицинска сестра. На последните избори Венцислав Ангелов беше кандидат за президент, но ЦИК не го допусна до участие заради проблеми в документите.

В здравната служба в 10.30 ч. сутринта Венцислав Ангелов и съпругата на починал ваксиниран човек от селото са влезли в кабинета на д-р Ивайло Иванов. Потърсили му сметка защо, според тях, той е задължил въпросния мъж да се ваксинира с "Янсен" и казал ли е докторът, че мъжът не трябва да се ваксинира с нея, ако има сърдечни проблеми.

По време на спора докторът бута телефона, с който Ангелов снима и започва боричкане, а в края се вижда кръв по доктора. Кръвта вероятно е от Венцислав Ангелов, който е превързван от медицинска сестра. Въпреки думите на Ангелов, хората от селото казват, че д-р Иванов не е задължавал никого да се ваксинира и всички го описват като добър специалист, който винаги помага на хората.

Д-р Иванов отказа да застане пред камерата ни и каза, че ще стори това, след като се посъветва с адвокатите си. Венцислав Ангелов обаче изложи своята версия:

"Беше поради факта, тъй като му казах, че е европейско изискване във всички ваксинационни центрове да има кратките характеристики на ваксините, които ги има в България. И му казах - защо нямате кратките характеристики на продуктите, които предлагате и тогава получих два юмрука в лицето, без да съм му посегнал или обидил", обясни той.

БНТ: Да, но на клипа се вижда, че и вие го нападате?

Венцислав Ангелов: Аз го спирам. Аз оставям телефоните, той продължава да ме налага и аз го спирам с една ръка, да спре. Той не спира, повалям го на земята, кръвта ми тече върху него, казвам: "Спри се, луд ли си?" и той каза: "Добре, спирам" и тогава всичко приключи.

Ангелов сподели още, че ще отнесе случая до прокуратурата, тепърва се очаква и позицията на д-р Иванов.

Българският лекарски съюз излезе с официална позиция, като определи случилото се като недопустимо и сезира прокуратурата.

Късно вечерта Венцислав Ангелов беше задържан.

Репортер: Андрей Кючуков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще се стигне ли до локдаун в Северния централен район?
Ще се стигне ли до локдаун в Северния централен район?
Везенков и Бост попаднаха в състава на България за световнтие квалификации с Чехия
Везенков и Бост попаднаха в състава на България за световнтие квалификации с Чехия