НОВИНИ

Слънчево, но опасно ветровито следобед

bnt avatar logo
от БНТ
12:46, 17.01.2022
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

Предупреждение от първа степен за опасно силни пориви със скорост 80 - 90 км/ч е в сила днес в почти цялата страна. В следобедните часове в северните райони облачността ще се увеличава, но в по-голямата част от страната ще остане слънчево. Максималните температури ще бъдат между 5 и 10 градуса.

И през следващото денонощие ще бъде много ветровито, но код жълто за опасно силни пориви остава в сила в Дунавската равнина и в западните райони от Горнотракийската низина.

През нощта облачността в цялата страна ще се увеличи и на места ще превали, предимно сняг. Минималните температури утре ще бъдат между минус 3 и 2 градуса, в София – около минус 4°, максималните - между 1° и 6°.

Облачността ще е променлива, преди обяд над източните и планинските райони по-често значителна и там на отделни места ще прехвърча сняг. В следобедните часове над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево.

Повече облаци и слаби превалявания ще има сутринта на морския бряг, след обяд облачността ще намалява до предимно слънчево. Ще продължи да духа умерен, временно силен северозападен вятър. Вълнението на морето ще бъде слабо.

И в планините преди обяд облачността ще е значителна, на отделни места ще прехвърча сняг, но през втората половина на деня ще преобладава слънчево време.

Ще остане ветровито със силен, по билата и временно бурен вятър от северозапад. Ще застудее чувствително - максималните температури в курортите ще паднат до около минус 10°.

Ветровито ще остане и на Балканите, с умерен и силен северозападен вятър, с който ще продължи да нахлува по-студен въздух. В много райони от полуострова облачността ще намалее до слънчево време.

Слънчево време ще преобладава утре и на Пиринейския полуостров, в Италия, както и в много райони от Западна и Централна Европа. Сняг ще вали на много места в Източна Европа, а на Скандинавския полуостров ще превалява и дъжд, и сняг.

И у нас в края на седмицата ще има валежи от дъжд и сняг. Преди това в сряда и четвъртък ще бъде по-често слънчево, с минимални температури между минус 7° и минус 2° и максимални - от 0° до 5°, през втория ден с градус-два по-високи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ашли Барти загуби само един гейм в първия си мач на Australian Open
Ашли Барти загуби само един гейм в първия си мач на Australian Open
КПКОНПИ извършва проверка в Община Лом
КПКОНПИ извършва проверка в Община Лом